У міськраді підтримали петицію про очищення Піскових озер у Львові

16:48 31 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Депутати ЛМР підтримали в четвер, 31 жовтня, на пленарному засіданні електронну петицію «Очищення Алтайських озер» (сучасна назва – Піскові озера).

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «За відповідну ухвалу проголосували 45 депутатів». Заступник директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів  Львівської міської ради Володимир Данилюк доповів, що ця петиція була зареєстрована на порталі «e-dem.in.ua» (Єдина система місцевих петицій) 15 серпня цього року, а 2 жовтня набрала необхідних 500 голосів на підтримку.

Автор петиції Олексій Столяров написав у ній: «Стан Алтайських озер, що на вул. Коновальця, є загрозливим. Декілька років робилися невдалі спроби і марно витрачено кошти на очищення та облаштування берега. Сьогодні, судячи зі запаху та помутніння води, відбувається скидання відходів в одне з озер. Потрібно ліквідувати скидання відходів, провести очищення та поглиблення озер, модернізацію існуючої дамби для налагодження протоку води, облаштування берегової лінії».

«У прийнятій ухвалі депутати визначили відповідальним виконавчим органом за підготовку дорожньої карти реалізації петиції департамент містобудування, якому  доручили у 30-ти денний строк розробити дорожню карту реалізації електронної петиції за участю автора та скерувати її на розгляд та затвердження постійної комісії екології та природокористування. Після затвердження дорожньої карти реалізації петиції її скерують до управління «Секретаріат ради», який має забезпечити публікацію інформації щодо вирішення питання, порушеного петицією, на офіційному веб-сайті Львівської міської ради або на іншому спеціалізованому сайті», – поінформували також на порталі депутатів

«Голова комісії екології та природокористування ЛМР Ірина Оршак зазначив: «Треба насамперед визначити осіб, які забруднюють це озеро, бо, як повідомляється в петиції, відходи скидають в озеро, тому слід припинити це правопорушення. Наступне – це очищення озера. Для цього нам слід прийняти комплексне рішення стосовно благоустрою, а також слід або віднайти джерела щодо природнього наповнення водойми, або подумати про альтернативне наповнення водойми. Бо за умов постійної циркуляції чистої води, це озеро буде перебувати в належному стані і не буде зацвітати та зеленіти і не матиме неприємного запаху».

Ірина Оршак переконана: «Необхідно розробити комплексне рішення, адже петиція хороша і якщо буде необхідне фінансування, то ми отримаємо корисний для містян проект».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів