Платани, груші Шантеклер, граби Лукаси: у Львові садять тисячу дерев і понад 6 тисяч кущів

12:10 30 листопада 2022 р.

Фото до новини

Як повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради, загалом на вулицях та у парках міста висадять 940 дерев та 6238 кущів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Незважаючи на війну, у місті триває традиційна осіння кампанія озеленення. Клени-явори та горобини, гіркокаштани та липи, вільхи та платани, груші Шантеклер та граби Лукаси, модрини та ялиці створюватимуть тінь у парках та на вулицях Львова.

Озеленюють кожен район міста. А рекордсменом за кількістю висаджених рослин цьогоріч є Личаківський район – тут ростимуть 158 нових дерев та майже півтори тисячі кущів. За ним слідує Сихівський район –156 дерев та 627 кущів та Франківський – 136 і 378 відповідно», - повідомили у департаменті містобудування.

Особливістю цьогорічної зеленої кампанії, за словами заступниці начальниці управління екології та природних ресурсів Оксани Луцко, є те, що більшість рослин, висаджених на вулицях міста, придбані за кошти меценатів та спонсорів. Адже через війну усі капітальні витрати заборонені. Так, саме завдяки небайдужим львів’янам на проспекті Свободи з’явились 24 клени-явори аутропурпуреа.

Натомість у парках та скверах ЛКП «Зелений Львів» та дочірні підприємства разом із садівниками Львова уже висадили понад 500 дерев та кущів.

Зокрема, у Горіховому гаю тепер ростуть верба розмаринолиста, дерен, ірга, модрини та вільхи. У парку «Піскові озера» навесні цвістимуть глоди та груші Шантеклер, плакучі верби. А в парку «700-річчя Львова» з’явилися три граби Лукас.

До кінця року в парках висадять ще майже півтори тисячі зелених насаджень.

Іменні клени-явори висадили у Львові на проспекті Свободи

На Львівщині за день висадили 200 тисяч дубів і сосен, - ЛОВА

Завтра у Львові висадять клепарівські черехи

У парку імені І. Франка пострижуть 100 кущів: мешканців запрошують на майстер-клас

В Україні стартувала кампанія з висадки 1 млрд дерев, а у Львові хочуть зрубати 20 га лісу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів