У семи локаціях Львова сьогодні посадили дерева. Перелік

14:36 23 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 23 жовтня, у межах глобального екологічного проєкту «Greening the Planet», у Львові висаджують дерева. Головними локаціями озеленення стали центр міста, зокрема вул. Театральна, пл. Соборна, Бернардинський сад, пл. Ринок, пр. Свободи, пл. Підкови, а також територія біля клінічної лікарні швидкої допомоги – тут створили новий екопростір під назвою «Сад Здоров’я».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Біля лікарні висадили близько 200 саджанців. Здебільшого це фітонциди: сосни, ялівець, ялина, гінго, аронія, райські яблуні та інші сорти дерев та чагарників. Планується, що сад буде динамічним і тактильним. В майбутньому він налічуватиме орієнтовно 1500-1800 дерев.

До висадки дерев долучилися міський голова Львова Андрій Садовий та працівники мерії, ініціаторка проекту Ірина Оршак, депутати, представники ГО «Добро.Дій», благодійники, а також лікарі та Надзвичайний і Повноважний Посол  Республіки Хорватії в Україні Аніца Джамич.

«Ідея створити сад, який би мав свою місію, виникла пів року тому, і символічно, що вона є біля лікарні швидкої допомоги, де щодня рятують людей, де тяжко працюють наші лікарі, рятуючи життя. Це не просто висадка – дерева підібрані ландшафтним архітектором, це фітонцидні види різних дерев, які нестимуть свою місію і будуть покращувати фізичне і ментальне здоров’я львів’ян. Тому сьогодні ми започатковуємо цей сад, а продовжуємо його навесні і плануємо розвивати цю місцевість ще краще», - розповіла ініціаторка проекту Ірина Оршак, радниця міського голови Львова.

«Мені дуже приємно бути сьогодні тут, бо здоров’я для всіх нас є найважливішим. Ми висаджуємо ці дерева для майбутніх поколінь», - зазначила Аніца Джамич, Надзвичайний і Повноважний Посол  Республіки Хорватії в Україні.

Проект започатковано з ініціативи радниці міського голови Львова Ірини Оршак. Ландшафтна архітекторка – Оксана Олейнюк-Пухняк. Реалізовується за підтримки Львівської міської ради, Клінічної лікарні швидкої допомоги, Шевченківської РА, ГО «Добро.Дій» та львів’ян-благодійників.

До слова, у центральній частині міста висадили 30 саджанців. Серед сортів – липа, клен, гіркокаштан, груша калері, тюльпанове дерево.

Саджанці кущів і дерев на понад 3 млн грн, які переможець тендеру привіз до Львова, забракували

Личаківському парку додали 25 млн грн, а Замарстинівському, Скнилівському і парку Виговського - у рази менше

Новий парк у Львові між вулицями Миколайчука і двох гетьманів: 2,6 га

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів