Саджанці кущів і дерев на понад 3 млн грн, які переможець тендеру привіз до Львова, забракували

19:53 20 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Запорізьке ПП «ГЛОРІЯ-ТЕТ», яке стало переможцем відкритого конкурсу на постачання Львову саджанців кущів та дерев, доставило місту посадковий матеріал, який не відповідає умовам тендеру.

Саджанці передбачені для Залізничного та Личаківського районів, а також для міських парків. Їх планували висадити до кінця жовтня. Загальна вартість посадкового матеріалу – понад 3 млн грн.

Про це розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, пише Dailylviv.com.

«Минулого та цього тижня приватне підприємство прислало фури з рослинами. Ми переглянули їх і для Залізничного району відібрали тільки 10% від усього посадкового матеріалу, для Личаківського – 30%., «Зелений Львів» готовий взяти 20% - це той відсоток посадкового матеріалу, який відповідав тендерній документації. По решті саджанців є невідповідності по сортах, є саджанці перерослі, але з нерозвиненим корінням, є з пошкодженнями, є з шкідниками, є з загниваннями. А є і непоганий посадковий матеріал, але вдвічі менший, ніж передбачено умовами тендеру. До прикладу, кущ якісний, але в угоді прописано об’єм контейнера, висота куща, а привезли менший матеріал. Але тоді такий саджанець і коштує вдвічі менше. Тобто, на фото ми бачили одні рослини, а прислали зовсім інші», - сказала Олександра Сладкова.

Щодо забракованого посадкового матеріалу, то його повертають у Запоріжжя.

«Підприємство має його замінити, або ж будемо розривати угоду. Ми радо приймемо якісний та відповідний тендерній документації посадковий матеріал. Зараз дуже хороший час для висадки, планували, власне, зробити це в жовтні, проте, так виглядає, що вже не встигнемо. Але маємо для висадки ще місяць. Наразі з підприємством порозуміння нема і вони погрожують оскаржувати закупівлю», - розповіла Олександра Сладкова.

Також вона додала, що Львів торік уже мав досвід співпраці з ПП «ГЛОРІЯ-ТЕТ». Тоді вони постачали кущі для парку ім.І.Франка і дерева для парку 700-річчя.

«Прислали добрі саджанці, але тільки після того, як ми відмовились від кількох гірших варіантів по фото», - уточнила Олександра Сладкова.

Також посадовиця зазначила, що з місцевими підрядниками працювати простіше.

«Ми приїжджаємо у їх садовий центр, дивимось на рослини, і всі питання можна вирішити оперативно», - зауважила Олександра Сладкова.

Личаківському парку додали 25 млн грн, а Замарстинівському, Скнилівському і парку Виговського - у рази менше

Новий парк у Львові між вулицями Миколайчука і двох гетьманів: 2,6 га

Парк культури у Львові частково закриють через IT-корпоратив

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів