ЛМР спрямує на відновлення парку «700-річчя Львова» 18 мільйонів гривень

15:15 7 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Андрій Садовий запевнив: «Ми, фактично, з лісосмуги робимо парк».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 7 вересня: «Проект реконструкції парку «700-річчя Львова» – один із минулорічних переможців «Громадського бюджету». На облаштування у парку доріжок цього року використають понад 2,5 млн. гривень. Нові доріжки з’єднають парк із церквою Йосафата на вулиці Замарстинівській. Уже облаштовано дві алеї, зокрема, і центральну. Роботи в парку триватимуть і наступного року. Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, загалом на відновлення парку спрямують 18 мільйонів гривень. Передбачається влаштування освітлення, лавок, дитячих та спортивних майданчиків, озеленення, благоустрій тощо».

Дослівно ж Андрій Садовий розповів: «Ми цього року передбачили кошти в бюджеті, завдяки великій активності громадськості й спільно вийшли на початок робіт по облаштуванню парку 700-річчя Львова. Плануємо інвестувати орієнтовно більше 18 мільйонів гривень. Роботи ведуться. Також Інститут міста має проект щодо облаштування Інформаційного пункту біля парку. Роботи багато ще треба зробити, зараз ми бачимо початок робіт по облаштуванню доріжок, освітлення. Роботи триватимуть цього і наступного року.

Міський голова пообіцяв також: «Ми отримаємо у Львові ще один красивий парк, де зможуть відпочивати мешканці усіх тих вулиць. Територія парку – більше 20 га. Місце хороше. Перед входом у парк є інформаційний стенд, але його треба зробити більшим. Ремонти почали цього року, а завершимо – наступного року. У парку були старі тополі, які загрожували обвалом, тому два роки тому їх зрубали, коріння треба викорчувати. Тут провели санітарну чисту.

Андрій Садовий запевнив також: «Ми, фактично, з лісосмуги робимо парк. Тут велика робота для ландшафтних архітекторів, для проектантів. Тут буде працювати потужна команда людей. Наразі ми банально робимо можливість для людей зайти у цей парк, щоб це було безпечно. Приємно, що вже мами з дітьми тут гуляють. Завеземо хороші лавочки, смітники, а ландшафт потребує хорошої роботи, бо тут би пасувало деякі дерева досадити».

У міськраді повідомили також: «Парк «700-річчя Львова», територія якого – 21 га, розміщений у центрі густозаселеного мікрорайону міста. Це спонукає до максимального використання його рекреаційних можливостей для підтримки екологічного балансу та здоров'я його мешканців. Мета проекту – відновлення та реконструкція парку, збереження унікального місця живої природи, створення громадського простору для активного відпочинку мешканців мікрорайону.     

«Проектом передбачено облаштування покриття доріжок. Виконання – близько 30%. Завершення робіт заплановано на грудень 2017 року. Бюджет проекту складає 2 567 900 гривень. Окрім доріжкової системи, проектом передбачено облаштування чотирьох дитячих та двох спортивних майданчиків, також футбольного поля із штучним покриттям, відпочинкової зони, майданчика для вигулу собак, громадських вбиралень. Окрім рекреаційної функції парк також виконуватиме транзитну, оскільки передбачено сполучити парковими доріжками вулицю Замарстинівську із проспектом Чорновола», – поінформували також у міськраді.

У ЛМР також запевнили: «Завдяки Громадському бюджету прості львів’яни можуть втілювати свої проекти розвитку міста за міський бюджет. З 15 серпня до 15 вересня триває прийом пропозицій. Проекти, які виносять на Громадський бюджет, повинні реалізовуватися з метою покращення інфраструктури міста і бути корисними для громади. Це можуть бути нові громадські простори, дитячі майданчики, території біля дитячих садків, шкіл тощо. Від загальної суми Громадського бюджету 40% витратять на великі проекти, а 60% – на малі. Торік на Громадський бюджет 2017 було подано 93 проекти. 10 з них вже реалізовано. 57 ще на стадії реалізації. 26 були відхилені».

Про це повідомили сьогодні, 7 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів