Зі Львова витікають на територію МТГ брудніші потічки, ніж каналізаційна Полтва після очисних споруд

15:19 8 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Біолог запропонував створити у Львові каналізацію, яка б текла хоча б по деяких ділянках міста, по зеленій зоні, відкритим способом. Дощову Полтву?

Про моніторинг якості води та гідрогеологічних досліджень йшлося в доповіді Олександри Сладкової, начальниці управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради, під назвою «Блакитний каркас Львова» у ході ХІV Екуменічного соціального тижня. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Олександра Сладкова закцентувала на тому, що: «Місто походить від слова «міст». Люди переходили якусь воду, і там було місто. Хоча Львів утворився нетипово. Якщо подивитися карту Фрідріха фон Міґа зі XVII ст., маємо можливість побачити ландшафт поза містом. Львову поталанило, що така карта взагалі є, на відміну від інших міст. Можемо на цій карті також простежити русла річок, заліснену територію довкола міста. Завдячуємо також географії Львова, що маємо кільце парків і що зі Львова все витікає. Що ж витікає? За результатами дослідження, більшість потічків дають гірші результати, ніж Полтва після очисних споруд. Унікальність міста в тому, що маємо чотири річки, якщо враховувати територію Львівської ОТГ, то ще р. Млинівка». 

Тарас Микітчак, кандидат біологічних наук, заступник директора Інституту екології Карпат Національної академії наук України, розповів: «Природний рельєф Львова істотно збережений, маємо гори, пагорби, збереглися дощові річкові долини струмків, які є так само шляхами стоку. Але відкритих джерел дуже мало в центрі міста». 

Біолог запропонував: «Якби була можливість створити дощову каналізацію, яка б текла хоча б по деяких ділянках міста, по зеленій зоні відкритим способом, це було б дуже добре з погляду екосистемних послуг». 

Його підтримала Олександра Сладкова, яка наголосила, що нам потрібно збирати дощову воду всіма можливими способами, зокрема природними зборами дощової води є ставки.

ХІV екуменічний соціальний тиждень «Плекаючи спільне благо: разом до сталого розвитку суспільства» відбувається у Львові 5–9 жовтня. 

Усіх таємниць Полтви ми досі не знаємо, - дослідник

У Львові хочуть створити кліматичний офіс для протидії несподіваним буревіям і заметілям

Свинокомплекс у Львівській МТГ отруює Європу: справою зайнявся Інтерпол (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів