Ще 2272 дерева з’являться цього року у Львові, – ЛМР

19:55 7 березня 2017 р.

У міськраді запевнили, що в парках Львова висадять 995 дерев та 453 кущі.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 7 березня: «2017 року на території міста запланували висадити 2272 дерева, 664 кущі та низку інших профільних робіт. У кожному районі міста з’явиться від 150 до 450 нових дерев. Окрім звичних порід, у планах висадка екзотичних дерев та кущів, серед яких багряник японський, каштан Бріотті, слива Піссарда, сакура та магнолія. Сьогодні на брифінгу в Ратуші презентували концепцію висадки дерев на території міста».

Зокрема, провідний спеціаліст управління екології та ландшафтного планування ЛМР Мар’яна Гавришко розповіла: «Озеленення міста стосуватиметься не лише вулиць, а й парків. Цього року ми вирішили залучити більшу кількість мешканців та підприємців, які охоче зголошуються допомогти». 

За даними посадовців, у парках міста висадять 995 дерев та 453 кущі, в тому числі – 340 метрів погонних кущів для відновлення живої огорожі. Мар’яна Гавришко зазначила: «Важливо, щоб саджанці були хорошої якості, які б добре прижилися і потім тішили око мешканців міста. Також плануємо восени відновити фруктові сади на територіях шкіл, адже школи мають досить великі площі. Такі заходи привчать дітей до хороших речей».

«На останній сесії ЛМР підготували ухвалу щодо створення нового парку на території Львова. Межі запланованого парку опрацьовуватиме земельне управління. Як розповіла Мар’яна Гавришко, висадка дерев у цьому парку буде запланована одразу після узгодження всіх питань», – повідомили також у ЛМР.

«Посадовці наголошують, що не менш важливою є і сама процедура висадки дерев. Ініціатива потребує врахування низки факторів для якісного висадження. За словами головного інженера ЛКП «Зелений Львів» Володимира Чишинського, слід зважати на глибину та розмір ями, розташування коренів дерева, фіксацію тощо. У планах-не лише збільшення насаджень, а й заміна аварійних», – зазначено також у повідомленні.

Володимир Чишинський розповів: «Якщо люди самі проводитимуть посадки на прибудинкових територіях певних районів міста, треба звернути увагу на комунікації. Якщо люди не знають, де які комунікації, краще звернутися в районну адміністрацію, щоб перевірили, чи є там, наприклад, теплотраса, чи водотраса. У нас інколи буває, що люди посадять, потім приїжджають спецслужби і ті дерева зрізають. З цього виникають конфлікти».

А Мар’яна Гавришко запевнила також:  «Станом на сьогодні з міського бюджету спрямували кошти на департамент містобудування, який закупить саджанці для парків, та окремо на районні адміністрації. З останніх даних, до кінця тижня районні адміністрації через систему «ProZorro» оголошують тендери, подали перелік посадкового матеріалу, його якісні та кількісні характеристики. Думаю, до кінця тижня чи до середини наступного вони матимуть результати. Хто через систему в них виграє тендер, той і буде постачати рослини».

Про це повідомили сьогодні, 7 березня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів