Втрати ПВК Вагнер на фронті: з 50 тисяч завербованих в’язнів залишилося лише 10 тисяч

20:08 23 січня 2023 р.

Фото до новини

Станом на кінець минулого року, до «Групи Ваґнера» було завербовано за різними даними від 39 до 43 тисяч російських ув'язнених

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Злочинне угрупування Євгєнія Пріґожина «Група Вагнера» вже втратила на війні в Україні близько 40 з 50 тисяч завербованих в’язнів. 

Про це заявила очільниця організації з прав ув'язнених «Росія за ґратами» Ольга Романова в інтерв'ю для My Russian Rights.

Як стверджує Романова, станом на кінець минулого року, до «Групи Ваґнера» було завербовано за різними даними від 39 до 43 тисяч російських ув'язнених, яким обіцяли помилування. За оновленими даними, наразі це число зросло до 50 тисяч. 

«З них воюють на фронті десять тисяч, тому що всі інші або вбиті, або трьохсоті, або зникли безвісти, або дезертирували, або здалися в полон», — заявила правозахисниця.

Раніше український військовий експерт Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що мобілізація та вербування ув’язнених в росії тривають. Тому не можна недооцінювати ту колосальну кількість людей, яку ворог хоче застосувати на війні з Україною. 

«Дві найгарячіші точки залишаються — це Бахмут і Соледар. Це логічно, нагадаю, чому: путін ще намагався віддати наказ до кінця 2022 року вийти на адміністративні кордони Донеччини. Не вдалося — насправді вони там зазнають дуже безпрецедентних втрат і спробували переключитися на Соледар, де Пріґожин спробував відіграти себе як окремого полководця. Не вдалося: ПВК «Ваґнер» там зазнала просто неймовірних втрат. На цю хвилину вони обчислюються і вбитими, і пораненими у межах 40 тисяч, що складає приблизно дві третини цієї структури», — повідомив експерт. 

В Україні судитимуть учасника ПВК Вагнер

Кухар Путіна Прігожин послав Європарламенту бандитську мітку - закривавлену кувалду

Командування армії Прігожина - це колишні спецпризначенці

Видалятимемо відразу обидві нирки і печінку: Пригожин пообіцяв втручання у вибори в США

На штурм Києва готують кадировців і вагнерівців

Вагнергейт і кріт у Києві: погляд з Польщі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів