Українські війська на околиці Соледару: рішення про відведення буде прийнято найближчими днями, - капітан

16:25 13 січня 2023 р.

Фото до новини

Український військовий, дислокований у східному місті Бахмут, повідомив CNN, що українські підрозділи все ще перебувають на околицях сусіднього міста Соледар , яке вже кілька тижнів зазнає інтенсивної атаки російських військ.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Десантники 77-ї та 46-ї бригад "досі перебувають на західній околиці Соледару", повідомив капітан 1-ої бригади спецназу України Тарас Березовець.

Однак, додав він, залишатися в Соледарі не має військового сенсу, оскільки він був "повністю зруйнований. Немає жодної будівлі, яка б пережила російські обстріли".

Бойовий дух серед підрозділів на передовій залишається високим, сказав він, але додав, що, на його думку, рішення про відведення буде прийнято найближчими днями.

Тепер, за його словами, підрозділи бачать свою місію в тому, щоб протриматися якомога довше та знищити якомога більше бійців Вагнера.

Бійці Вагнера, які є частиною групи найманців, а не регулярних збройних сил Росії, відіграли важливу роль у наземному штурмі Соледару. За його словами, більшість бойових дій за останні два тижні включали вуличні бої в Соледарі між невеликими підрозділами з чотирьох-восьми бійців.  

Відхід із Соледара не вплине на здатність українських сил утримувати Бахмут, який розташований за кілька кілометрів на південний захід, вважає Березовець, додаючи, що дві основні дороги до Бахмута залишаються в руках України, а українські винищувачі атакують російські позиції поблизу Бахмута впродовж п'ятниці. 

Рішення по Соледару командування ЗСУ ухвалить найближчими днями,- речник

Понад сотню російських окупантів ліквідовано в районі Соледару (відео)

Група Вагнера заявила, що знайдено тіло зниклого британського волонтера

Тривають важкі бої за утримання Соледару: Ганна Маляр про актуальну ситуацію

В Росії заборонили виїзд за кордон військовозобов'язаним

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів