Ситуація в Соледарі критична, загиблих ніхто не рахує, - сказав військовий CNN

11:28 11 січня 2023 р.

Фото до новини

Український військовий, який воює в східному місті Соледар, сказав CNN, що ситуація «критична», а кількість загиблих настільки висока, що «ніхто не рахує загиблих».

Військовий — з 46-ї аеромобільної бригади, яка веде боротьбу України за утримання Соледару в умовах масованого наступу російських військ і найманців Вагнера. CNN не встановлює його особу з міркувань безпеки. 

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

«Ситуація критична. Тримаємося до останнього», – сказав військовий.

Він описав динамічне поле бою, де будівлі щодня переходили з рук у руки, а підрозділи не можуть відстежувати зростання кількості загиблих. «Ніхто вам не скаже, скільки там загиблих і поранених. Тому що ніхто не знає напевно. Жодної людини", - сказав він. «Не в штабі. Не будь-де. Позиції займаються і перезаймаються постійно. Те, що сьогодні було нашим будинком, наступного дня стане домом Вагнера».

«У Соледарі загиблих ніхто не рахує», — додав він.

Солдат сказав, що станом на вечір вівторка було незрозуміло, яку частину міста утримували росіяни: «Ніхто не може точно сказати, хто куди переїхав і хто що тримає, тому що ніхто не знає напевно. У місті є величезна сіра зона, яку всі стверджують, що контролюють, [але] це просто порожній галас».

Українці втратили багато військових у Соледарі, але лави поповнюються, оскільки триває боротьба за шахтарське місто, сказав він: «Особовий склад наших частин оновився майже наполовину, більш-менш. Ми навіть не встигаємо запам’ятовувати позивні один одного [коли приходять нові кадри]».

Військовий зазначив, що вірить, що українське військове керівництво врешті-решт відмовиться від боротьби за Соледар, і запитав, чому вони цього досі не зробили. «Всі розуміють, що місто буде покинуте. Це всі розуміють», – сказав він. «Я просто хочу зрозуміти, в чому сенс [у битві за дім]. Навіщо вмирати, якщо ми все одно сьогодні-завтра його покинемо?»

46-а аеромобільна бригада у вівторок у своєму Telegram-каналі повідомила, що ситуація в Соледарі «дуже складна, але керована». 

У нічному зверненні президент України Володимир Зеленський подякував бійцям бригади «за мужність і стійкість у захисті Соледару».

Тривають важкі бої за утримання Соледару: Ганна Маляр про актуальну ситуацію

В Росії заборонили виїзд за кордон військовозобов'язаним

Лікарні у Бердянську переповнені пораненими росіянами: облаштували ще 3 військові шпиталі

Уся земля під Соледаром у трупах окупантів і в шрамах від ударів, - Зеленський

Росія різко зменшила артилерійський вогонь по Україні на 75%: що це означає

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів