Росія різко зменшила артилерійський вогонь по Україні на 75%: що це означає

16:54 10 січня 2023 р.

Вид на залишки снарядів РСЗВ, які російські війська використовували для військових ударів по місту та зібрані саперами в Харкові, Україна, 29 листопада. (Віталій Гніди/Reuters)

Вид на залишки снарядів РСЗВ, які російські війська використовували для військових ударів по місту та зібрані саперами в Харкові, Україна, 29 листопада. (Віталій Гніди/Reuters)

Російська артилерія скоротила вогонь майже на 75%, кажуть офіційні особи США і України.

Оскільки російське  вторгнення в Україну  наближається до 11-го місяця, американські та українські офіційні особи повідомляють CNN, що артилерійський вогонь Росії різко знизився порівняно з максимальним рівнем часів війни, у деяких місцях на 75%, пише Dailylviv.com.

Американські та українські чиновники поки що не мають чіткого чи однозначного пояснення. Можливо, Росія обмежує артилерійські снаряди через низькі постачання, або це може бути частиною ширшої переоцінки тактики перед обличчям успішних українських нападів.

У будь-якому випадку, разюче зниження артилерійського вогню є ще одним доказом дедалі слабшої позиції Росії на полі бою майже через рік після її вторгнення, заявили CNN представники США та України.

Це також відбувається в той момент, коли Україна отримує посилену військову підтримку від своїх західних союзників, а минулого тижня США та Німеччина оголосили, що вони вперше нададуть українським силам  бойові броньовані машини, а також ще одну ракетну батарею Patriot, яка допоможе захистити небо.

Американські інструктори починають в Німеччині розширені навчання українських військових

Помер один з розробників багатьох ракетних комплексів РФ

Російські окупанти 46 разів ударили по Херсонщині: 2 загиблих

Ракетний удар по Очакову: пошкоджено понад 100 будинків

Росія використовує надзвукові винищувачі Су-57 для ракетних ударів по Україні, - британська розвідка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів