Російська армія змінила тактику і має більше озброєння, - командувач ОТУ Північ

14:00 4 червня 2022 р.

Фото до новини

Окупанти більше не вишиковуються довжелезними колонами, а діють ротними й взводними групами з різних напрямків. По польових дорогах або й по бездоріжжю.

Про це - розповідь на сторінці Головнокомандувача Збройних сил України у Facebook, пише Dailylviv.com. На початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну окупанти заходили на північ величезними колонами і зовсім не готувалися до бою.

Через це загарбники отримали жорстку відповідь у лютому-березні, заявив командувач оперативно-тактичного угруповання "Північ" Дмитро Красильников. 

"Зараз росіяни не вишиковуються довжелезними колонами. Вони намагаються діяти ротними й взводними групами з різних напрямків. Переважно, по польових дорогах або й зовсім не по дорогах", - розповів Красильников.

ЗСУ вели бої також з найманцями з ОРДЛО.

"Деколи їм було важче протистояти, ніж підрозділам регулярних сил Росії. Вони вважають себе навіть не другою, а першою армією світу. Бойовики ж чіткіше розуміли серйозність ЗСУ, тому готувалися ретельніше", - розповів Дмитро Красильников.

Тепер росіяни безперервно використовують фортифікаційні укріплення, окопи і артилерію. У них набагато більше снарядів. Через це в окупантів зменшилася кількість прямих жертв. Почалася переломна фаза війни, яка переводить бойові дії у затяжний характер. Тепер усе залежатиме від того, хто матиме більше ресурсів на фінальних стадіях.

Росія має перевагу, бо накопичувала зброю роками. Вона почала підтягувати у конкретні місця свій ресурсний резерв, зокрема танки, реактивні системи залпового вогню, артилерійські снаряди у великому обсязі. Тому Україна просить партнерів про допомогу, щоб зрівняти шанси щодо кількості озброєння.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів