Україна готується до вторгнення Росії з півночі, - командувач

08:44 18 грудня 2022 р.

Фото до новини

Наступ росіян може відбутися наприкінці лютого, коли виповниться річниця повномасштабного нападу РФ на Україну.

«Ми розглядаємо можливий наступ з боку Білорусі наприкінці лютого, можливо, пізніше», - сказав в інтерв'ю Sky News генерал-майор Андрій Ковальчук, командувач оперативного командування «Південь», пише Dailylviv.com.

"Ми мінували окремі ділянки, на окремих ділянках підготували надійну оборону", - сказав генерал-майор Андрій Ковальчук. - Більше не буде такого, що вони [росіяни] просто зайдуть, як це було 24 лютого (2022)".

Навіть якщо Путін проведе повну мобілізацію, Збройні Сили України - за підтримки західних партнерів - матимуть сили і засоби, щоб зупинити не 300-тисячну, а мільйонну російську армію.

"Тому що сьогодні виграє не тільки Україна, а ввесь цивілізований світ. І ми повинні перемогти", - сказав генерал-майор Андрій Ковальчук.

Він попросив, щоб партнери надали Україні касетні бомби. Велика Британія є однією з понад 100 країн, які підписали міжнародний договір, що забороняє використання касетних бомб. Але десятки країн ще не підписали, включно зі Сполученими Штатами.

«Нам потрібні і танки, і літаки. Нам також потрібна надійна система протиповітряної оборони з ефективністю не менше 95%», - заявив генерал-майор Ковальчук.

48-річний генерал-майор Ковальчук, ключовий архітектор великого контрнаступу на півдні країни, впевнений, що Україна виграє війну – відвоює всю свою територію, включаючи Кримський півострів. Але, на його думку, найзапекліші бої ще можуть бути попереду.

«Колись я обов'язково напишу мемуари, - сказав генерал-майор Андрій Ковальчук. - Я розповім правду про те, що сталося. Сьогодні я не можу говорити зайвого, щоб не зіпсувати майбутнє».

Захопити Луцьк і Львів та український кордон з Європою: бліцкриг чи самогубство

У січні, але ймовірніше - навесні, РФ може розпочати великий наступ з Донбасу, з півдня або Білорусі, – Залужний

Міністр закордонних справ України каже, що Росія може розпочати великий наступ у січні чи лютому

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів