Захопити Луцьк і Львів та український кордон з Європою: бліцкриг чи самогубство

16:25 4 грудня 2022 р.

Фото до новини

Версію з накопиченням сил РФ у Білорусі підтверджує російський військовий, який зараз перебуває в Гродному.

Про це пише Нова газета. Європа, інформує Dailylviv.com.

Білоруська влада знову стверджує, що на їхню країну готується напад. Нерідко це закінчується тим, що напад відбувається, але з території Білорусі.

"Аналіз показав, що Захід відпрацьовує питання наступального характеру, і Білорусь з Росією вже безпосередньо розглядаються як супротивник", - заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін. Також чиновник поскаржився на безпрецедентне нарощування присутності американських і натовських військових формувань у Східноєвропейському регіоні. 

Однак на початку жовтня той самий Віктор Хренін розповів про розгортання спільної групи військ, готової до «виконання завдань зі збройного захисту Союзної держави». За словами міністра, вже тоді війська виконували завдання бойового чергування у посиленому режимі. Після відходу з Херсона саме на білоруські військові бази були переведені російські сили, що звільнилися.

Ще з літа у військах ходять чутки про плани російського командування накопичити достатню масу військ і за допомогою рішучого удару захопити Луцьк і Львів, а далі пройти вздовж українського кордону, відрізаючи шляхи західних постачань озброєнь. Другий удар має бути спрямований на Київ. У фантазіях російських керівників успіх операції змусить Володимира Зеленського до капітуляції та призведе до кінця конфлікту.

Версію з накопиченням сил РФ у Білорусі підтверджує російський військовий, який зараз перебуває в Гродному:

«В окремих частинах росіянам передано всю матчастину і техніку. Білоруси забезпечують провізію та постачання. Розгортаються польові табори.

До середини грудня приженуть мобілізованих, щоб завершити їхнє навчання. Загалом тут може бути сконцентровано понад 300 тисяч багнетів. Кажуть, що наступ призначений на грудень, коли підморозить і ґрунт остаточно застигне. Паралельно планується прорив через Бахмут на Слов'янськ і Краматорськ».

За словами джерела, російські військові постійно проводять розвідку і в курсі, що з того боку кордону їх гаряче зустрінуть. Українці не лише замінували свою територію на багато кілометрів углиб, а й зрили за допомогою будівельної та інженерної техніки більшість доріг. 

«Наступати на довготривалі вогневі точки через болота і ліси мінними загородженнями в кілька смуг і під артилерійським вогнем — самогубство, — висловлює свою думку російський військовий. — Тисячі покладемо одразу. Уздовж кордону збудовані серйозні укріплення, прориті протитанкові рови три метри завширшки. Усі напрямки пристріляно українською артою. Ні до Києва, ні до Ковеля ми не дійдемо. Путіну явно впарюють цей план як черговий бліцкриг».

На думку фахівців, чекати на наступ з боку Білорусі найближчим часом не доводиться. 

«На даний момент у Білорусі немає такої кількості російських військовослужбовців і немає ознак формування наступальних угруповань, — заявляє ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман. — Білоруська армія мало боєздатна і могла б бути максимум допоміжним ешелоном для російського наступального угруповання».

Сам диктатор Білорусі Лукашенко дуже хоче уникнути прямого вступу армії Білорусі у конфлікт, каже російський політолог Станіслав Бєлковський.  А використовувати територію як плацдарм для російських військ він дозволить і надалі.

За даними політолога, в Білорусі зараз немає боєздатного армійського угруповання, яке здатне здійснити похід на Київ або піти в наступ і відрізати Західну Україну. Імовірність такого наступу він оцінює не більше, ніж у 50%. Але Кремль має постійно підтримувати видимість реальності цієї загрози. Це необхідно, щоб відтягувати досить великі з'єднання ЗСУ, приблизно 80 тисяч осіб, на білоруському кордоні та не давати їм воювати на сході й півдні країни. Також Білорусь використовується як майданчик для ракетно-бомбових ударів та засилання диверсійних груп.

За даними Бєлковського, всі боєздатні підрозділи білоруської армії налічують на сьогоднішній день не більше 30 тисяч підготовлених солдатів і офіцерів.

У разі ж початку воєнних дій на білоруському фронті Бєлковський переконаний, що війська Польщі чи НАТО до Білорусі офіційно вводитись не будуть. Альянс на чолі зі США дотримується логіки, що ні про яку формальну війну з Росією не йдеться. Бо введення військ не вирішує проблему, а лише створює додаткові складнощі у вигляді нового вогнища конфлікту. 

Польський генерал очікує наступу ЗСУ взимку, а з боку Білорусі - навесні

Кремль готує ліквідацію Лукашенка, звинувативши в цьому Україну і НАТО

Білорусь запровадила режим контртерористичної операції

Білорусь на навчаннях відпрацьовуватиме захоплення західної України, - Генштаб

Військові ешелони з РФ у Білорусь прибуватимуть через три залізничні прикордонні переходи

До військ Білорусі і Росії, які розгортають на західному напрямку, увійде 70 тис білорусів, - Лукашенко

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів