Польський генерал очікує наступу ЗСУ взимку, а з боку Білорусі - навесні

12:46 26 листопада 2022 р.

Фото до новини

Екс-заступник начальника Генштабу Польщі вважає, що зима може стати вирішальною для ситуації на фронті в Україні.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Екс-заступник начальника Генштабу Польщі вважає, що зима може стати вирішальною для ситуації на фронті в Україні. За словами генерала Леона Коморніцького, росіяни намагатимуться викликати гуманітарну кризу та зміцнити свої позиції, а Україна може спробувати атакувати ослаблену російську армію.

Генерал Леон Коморніцький вважає, що регулярне та плановане знищення критичної інфраструктури має на меті зламати моральний дух українців, а також вплинути на ставлення західних країн. Безладні бомбардування України можуть призвести до нової хвилі внутрішньої та зовнішньої міграції. Люди, які не мають елементарних умов проживання взимку, можуть залишити свої місця проживання. «Це може стати неконтрольованим, і таким чином ми можемо мати близько 10 мільйонів людей у ​​новій хвилі міграції», — сказав екс-заступник начальника Генштабу.

За словами Коморніцького, росіяни не наважаться наступати взимку з боку Білорусі. Така атака можлива навесні, коли встигнуть навчити та спорядити військо. Коморніцький, однак, вважає, що напад українців вірогідний, оскільки їхня армія має бути набагато краще підготовлена ​​до майбутніх морозів і боїв у зимових умовах. «Українська армія настільки зміцнила свій потенціал, що здатна здійснити наступ від Запоріжжя. Я би розраховував на наступ української армії, коли настане зима», — сказав польський генерал Леон Коморницький.

Кремль готує ліквідацію Лукашенка, звинувативши в цьому Україну і НАТО

Прем'єр-міністр Польщі приїхав до Києва і вшанував пам'ять жертв Голодомору

Нові масовані ракетні удари можуть статися вже 1 грудня, - МВС

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів