З території Білорусі вторгнення найближчим часом не буде, - ГУР

12:53 26 листопада 2022 р.

Фото до новини

Головне управління розвідки Збройних Сил України вважає провокацією поширення інформації про вторгнення наприкінці листопада з боку Білорусі.

Про це ГУР ЗСУ повідомило, зокрема, у ФБ, пише Dailylviv.com.

В українському інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням рф та республіки Білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада.

Ця інформація підсилюється анонімними «вкидами» про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності. Мета такої інформаційної спецоперації — спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з Білоруссю, аби послабити наступальний потенціал Збройних Сил на сході та півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію Білорусі, тим самим провокуючи білорусів вступити у війну.

Крім того, такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства і є частиною ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій. На це вказує і той факт, що спершу в подібних повідомленнях вказувалася дата можливого «вторгнення» 25-28 листопада, а за кілька годин дата «вторгнення» змістилася на 28-29 листопада.

Закликаємо громадян не піддаватися на ворожі провокації та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Наголошуємо, що Сили оборони України забезпечують надійний захист наших північних кордонів та готові в будь-який момент відбити атаку ворога. Крім того, повідомляємо, що за даними розвідки, наразі, на території Білорусі відсутнє ударне угруповання, яке може виконати подібні завдання.

Польський генерал очікує наступу ЗСУ взимку, а з боку Білорусі - навесні

Кремль готує ліквідацію Лукашенка, звинувативши в цьому Україну і НАТО

Білорусь запровадила режим контртерористичної операції

Білорусь на навчаннях відпрацьовуватиме захоплення західної України, - Генштаб

Військові ешелони з РФ у Білорусь прибуватимуть через три залізничні прикордонні переходи

До військ Білорусі і Росії, які розгортають на західному напрямку, увійде 70 тис білорусів, - Лукашенко

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів