Війська Вишеградської групи маневрують на Підкарпатті з врахуванням досвіду війни в Україні

22:04 4 листопада 2022 р.

Фото до новини

Навчання Puma-22, які почалися в п'ятницю, є найбільшими маневрами військ Вишеградської групи цього року.

Про це повідомив PAP речник 18-ї механізованої дивізії майор Пшемислав Ліпчинський, пише Dailylviv.com.

Окрім підрозділів країн V4, у навчаннях беруть участь підрозділи союзників Великої Британії та США. У маневрах беруть участь майже 2 тисячі військових і близько 300 одиниць техніки.

Навчання триватимуть до 9 листопада. У ньому беруть участь військові з Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, а також союзники зі США та Великої Британії, які перебувають на Підкарпатті у зв’язку зі ситуацією за нашим східним кордоном», – сказав речник 18-ї дивізії.

«Метою навчань є покращення оперативної сумісності військ, які навчаються, а також перевірка здатності планувати, організовувати та проводити тактичні операції у взаємодії з союзниками», - додав він.

«Ми зосереджуємося на зміцненні оперативної сумісності та розбудові довіри між солдатами з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великої Британії та Сполучених Штатів, які тренуються разом», - сказав майор Ліпчинський.

Під час навчань буде використано досвід та уроки конфлікту на східному кордоні.

У навчаннях здебільшого беруть участь бронетанкові та механізовані підрозділи, але також беруть участь інші види військ: артилеристи, сапери, хіміки, зенітники та розвідники.

Майор Ліпчинський зазначив, що «один з епізодів навчань передбачає спільний вогонь бронетанкових підрозділів Польщі, Великої Британії та Чехії». 

«Спільний вогонь під час навчань вестимуть польські танки «Леопард», британські «Челленджери» і чеські Т-72 за підтримки мотопіхоти, артилерії та літаків ВПС», - сказав він.

Одночасно з навчанням «Пума-22», яке є тактичним навчанням з військами, проводяться навчання команд і штабів «Система-22», «Гепард-22» і «Сан-22».

До Польщі доставляють перші танки Abrams, ракети Himars і літаки F-35

Польща збудує бази НАТО

Найбільші в історії ЄС: у Польщі розпочинають навчання українських військових

У Польщі розгорнуть військово-тренувальну місію ЄС для української армії

Польський генерал, який служив в Іраці й Афганістані, керуватиме підготовкою українських військових

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів