Велика Британія підтвердила свою участь у захисті України від кібератак РФ

17:30 1 листопада 2022 р.

Фото до новини

Без британської допомоги збитки, завдані російськими хакерами, були б «дуже значними», підкреслив Лео Докерті, один із заступників міністра закордонних справ.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Британські експерти з кібербезпеки допомагають Україні захиститися від кібератак з початку повномасштабного російського вторгнення, підтвердило у вівторок, 1 листопада, МЗС Великої Британії.

Без британської допомоги збитки, завдані російськими хакерами, були б «дуже значними», підкреслив Лео Докерті, один із заступників міністра закордонних справ.

Програма з надання такої допомоги, вартістю близько 6,35 млн фунтів стерлінгів, була запущена британцями після того, як владімір путін 24 лютого розпочав повномасштабну війну. За словами чиновників, фізичне вторгнення солдатів і танків супроводжувалося значним зростанням кібератак.

Те, що російські хакери не завдали серйозного удару в кіберпросторі, є заслугою української служби кібербезпеки, яку підтримують експерти та іноземні уряди, включно з Великою Британією.

Велика Британія оприлюднила інформацію про свою підтримку, оскільки тримати її в таємниці більше не вважалося необхідним, — заявили офіційні особи, вказавши, що Росія вже знала про це.

«Підтримка Великої Британії Україні не обмежується військовою допомогою — ми використовуємо провідний світовий досвід Великої Британії для підтримки кіберзахисту України. Разом ми забезпечимо перемогу над Кремлем у всіх сферах: на землі, в повітрі та в кіберпросторі», — сказав міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Таємна група військових США допомагає Україні боротися з кібератаками Росії

Мери європейських міст, які приїздили до Львова, почали фіксувати значні кібератаки, - Москаленко (відео)

Частина інформації втрачена: сайт ЛОВА відновив роботу після кібератаки

На офіційному веб-сайті Львівської обласної військової адміністрації можливе розміщення недостовірної інформації

Портал Щоденний Львів атакували з Санкт-Петербурга, Московської області та Китаю

Інформаційна атака: окупанти застосовують телефонні дзвінки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів