Російські хакери зламали смартфон Ліз Трасс: що довідалися

13:36 30 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Це сталося, коли вона очолювала міністерство закордонних справ Великої Британії.

Особистий мобільний телефон Ліз Трасс був зламаний агентами, яких підозрюють у роботі на Кремль, повідомляє The Mail on Sunday, пише Dailylviv.com.

Вважається, що кібершпигуни отримали доступ до надсекретного обміну повідомленнями з ключовими міжнародними партнерами, а також до приватних розмов з її провідним політичним союзником Квасі Квартенгом.

Одне джерело повідомило, що телефон був настільки сильно скомпрометований, що зараз його помістили в замкнений сейф у безпечному урядовому місці.

Зламування телефону було виявлено під час літньої кампанії лідера Торі, коли пані Трасс була міністром закордонних справ, але деталі були приховані Борисом Джонсоном, який на той час був прем’єр-міністром, і секретарем кабінету міністрів Саймоном Кейсом.

Прес-служба уряду Великої Британії відмовилася коментувати цю публікацію. Вона обмежилася повідомленням про надійність систем безпеки, встановлених на засобах зв'язку членів уряду Великобританії.

Натомість представники Лейбористської партії вимагають від уряду Великобританії розпочати розслідування у зв'язку з публікацією газети Mail on Sunday, згідно з якою російські спецслужби зламали особистий телефон Ліз Трасс під час перебування її міністром закордонних справ.

Вважається, що росіяни одержали доступ до дуже делікатних розмов з високопоставленими міністрами закордонних справ про війну в Україні, включаючи деталі щодо постачань зброї.

Саме тому Ліз Трасс була змушена змінити номер мобільного телефону, яким вона користувалася понад десять років, незадовго до того, як стати прем'єр-міністром. Ця зміна номера тоді викликала занепокоєння серед міністрів і радників, які раптово не змогли зв’язатися з прем'єркою.

Професор Ентоні Гліз, експерт з питань безпеки, сказав, що він був «вражений» викриттями The Mail on Sunday, додавши: «Те, що тут сталося, є абсолютно жахливим і свідчить про те, що уряд був надзвичайно розслабленим у питаннях національної безпеки.

Ми маємо міністрів, які використовують свої приватні телефони для ведення урядових справ через WhatsApp і свою особисту електронну пошту, і це має бути негайно припинено. Це абсолютно безвідповідально. Це абсолютно жахливо... І я боюся, що Ліз Трасс може бути не єдиною, кому зламали телефон. 

Очевидними підозрюваними є Росія, Китай, Північна Корея та Іран, які були б дуже зацікавлені в тому, щоб знати, що повідомляє міністр закордонних справ. Однак підозрюваною номер один буде Росія».

СБУ попередила про можливу масштабну кібератаку

Названі цілі кібератак росіян

Мери європейських міст, які приїздили до Львова, почали фіксувати значні кібератаки, - Москаленко (відео)

Російські спецслужби дурять по телефону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів