Мери європейських міст, які приїздили до Львова, почали фіксувати значні кібератаки, - Москаленко (відео)

22:04 16 травня 2022 р.

Фото до новини

Минулої п’ятниці відбулася масштабна кібератака на управлінські сервіси Львівської міської ради. Про наслідки атаки та функціонування міста сьогодні розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.


Відео: ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«З 24 лютого ми зафіксували понад 100 різних атак на інтернет-мережу та сервіси Львівської міської ради з боку росії. Усі вони були успішно заблоковані і не мали жодних наслідків. Натомість те, що сталося 13 травня, готувалося протягом тривалого часу, і головним завданням було знищити систему управління містом і вкрасти різні робочі дані. У це було інвестовано багато зусиль і коштів.

Дякую нашим службам, Службі безпеки України, кіберполіції, ІТ-кластеру, що вдалося достатньо швидко відреагувати на цю загрозу. Відтак місто продовжує працювати, знайшли ряд альтернативних рішень, яким чином забезпечувати звичні процеси. Працює телефон Гарячої лінії за зміненим номером – 2975911, працюють ЦНАПи, великі комунальні підприємства. Роботу деяких сервісів ще відновлюємо. Маємо дотримуватися протоколів безпеки. Залишається ймовірним повторення цієї атаки, в результаті якої частина даних була викрадена і пошкодшено частину сервісів. Зараз ми працюємо відповідно до протоколів СБУ, і разом з ІТ-компаніями працюємо над додатковим захистом.

Хочу відзначити, що станом на сьогодні на Львівську міську раду це була найпотужніша атака з часів незалежності, і в Україні загалом. Бачимо, що росія веде війну не лише танками, але й через крадіжки даних, кібератаки, руйнування вибудованих систем. Сьогодні також спілкувався з представниками європейських міст, мери яких, чи їх заступники приїздили до Львова, так вони також почали фіксувати протягом останніх трьох тижнів значні кібератаки на свої міста», — розповів Андрій Москаленко.

За його словами, зважаючи на наслідки кібератаки, місто посилить рівень безпеки своїх систем. А після фінального звіту відповідних сертифікованих служб зможуть сказати про масштаби завданих збитків.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів