Новий сайт ЛОВА можуть переглядати люди з порушеннями зору

19:53 12 травня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 12 травня, відбулася презентація оновленого сайту Львівської обласної військової адміністрації.

Сайт доповнили інформаційними розділами, прибрали все зайве, оформили в уніфікованому дизайні, поєднавши урядовий стиль і стиль Дія, а також адаптували платформу для людей з порушеннями зору. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Новий сайт розробила компанія SoftServe на благодійних засадах, а тому ні гривні коштів платників податків не було втрачено. Сайт створювали з нуля – формували нові розділи під потреби користувачів і доповнювали корисними сервісами й контактами. Враховували також міжнародний досвід: на етапі планування архітектури майбутнього сайту вивчали сайти місцевих органів влади провідних країн світу.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про важливість запуску оновленого сайту.

«Уже понад рік адміністрація приділяє багато уваги цифровізації, зокрема: розвиває мережу ЦНАПів та сприяє покращенню надання послуг у них, закупили ноутбуки для вчителів, проводимо інтернет у віддалені райони області. Сайт є наступним кроком у наближенні держави до людей. Його основним завданням є забезпечення прозорості та відкритості усіх дій влади. Дякую компанії SoftServe не лише за розробку сайту, але й за постійну підтримку армії і внутрішньо переміщених осіб», – зазначив під час презентації очільник області.

Тарас Кицмей, співзасновник і член Ради директорів компанії SoftServe, розказав, що це уже не перший подібний проєкт для IT-компанії.

«Українська IT-індустрія є світовим лідером, тому ми намагаємося ділитися усіма доробками не лише поза країною, але й всередині. Зараз ми ведемо близько 20 проєктів разом з органами державної влади та різноманітними державними структурами, а також ми створили фонд «Відкриті очі», метою якого є допомога країні, суспільству і армії. Цифрові технології забезпечують принципово новий підхід у роботі сервісів для громадян, а сайт слугує саме таким першоджерелом. Я радий, що наша компанія працює на благо країни, області й суспільства», – сказав Тарас Кицмей.

Як зазначив заступник начальника Львівської ОВА з цифрових питань Олександр Кулепін, ще у мирний час сайт планували запустити на початку березня. Він також розповів про особливість нової платформи.

«Цей проєкт з’явився близько року тому, і ми планували наш оновлений сайт запустити у березні, але війна кардинально змінила не лише наші плани, але й цілої країни. Одним із завдань, які я поставив для себе, було оновлення інтернет-обличчя Львівської ОВА, що ми успішно реалізували та запрезентували сьогодні. Цей сайт створений для людей і він став максимально зручним і наближеним для усіх груп населення. Ми надихнулися, зокрема, сайтом муніципалітету Дубай, тому наш сайт відповідає усім викликам не лише сучасних реалій, але й світовим тенденціям», – поділився Олександр Кулепін.

Керівник інженерного напряму SoftServe, куратор команди розробників сайту Андрій Браницький розповів, як саме сайт наблизився для усіх груп населення.

«Основною ціллю оновленого сайту стала доступність для усіх громадян. Тому він став інклюзивно доступним для людей з вадами зору чи проблемами опорно-рухового апарату. Збільшуючи шрифт до 200%, новий сайт можуть переглядати люди з порушеннями зору. Що важливо: відбувається це без втрат структурної цілісності сайту. Також ми додали можливість користуватися функціоналом сайту лише за рахунок клавіатури, що суттєво полегшує його доступність для людей з проблемами опорно-рухового апарату. Над усім цим працювала команда з майже 30 спеціалістів, тому впевнений, що результат повинен вас приємно здивувати», – повідомив Андрій Браницький.

Опісля презентації сайту Львівська ОВА і компанія SoftServe підписали меморандум про подальшу співпрацю, партнерство й реалізацію нових спільних ініціатив у сфері цифровізації публічного врядування.

На офіційному веб-сайті Львівської обласної військової адміністрації можливе розміщення недостовірної інформації

Частина інформації втрачена: сайт ЛОВА відновив роботу після кібератаки

Козицький підписав наказ про нерозголошення інформації під час воєнного стану

Інформаційна атака: окупанти застосовують телефонні дзвінки

Хакерська атака на сайт Львівської обласної військової адміністрації

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів