Польща збудує бази НАТО

00:12 22 травня 2022 р.

Фото до новини

Польський уряд заявив про готовність побудувати бази для розміщення сил НАТО.

Про це сказав прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький на безпековому форумі у Варшаві, повідомляє Голос Америки, пише Dailylviv.com

"В країнах східного флангу НАТО мають бути створені постійні бази союзників, - вказав Моравецький у четвер. - Польща готова побудувати такі бази на постійній основі, включаючи для підрозділів легкої піхоти", - наводять слова польського посадовця ЗМІ.

Після вторгнення Росії до України, НАТО значно зміцнило східний фланг в основному за рахунок ротаційних сил. Цього тижня посол США в Польщі Марк Бржезінські заявив, що наразі 12 600 американських військових перебувають на базах в Польщі. В країні перебувають, або скоро надійдуть бойові американські танки M1A2 Abrams, артилерійські системи HIMARS та винищувачі F-35, заявив посадовець під час події в американському центрі Атлантична Рада цього тижня, передає агенція USNI.

Польща продовжує надавати Україні військову, гуманітарну і економічну допомогу. Цього тижня Польща надала Україні значну кількість запчастин і боєприпасів для винищувачів Міг-29, пише одне з провідних польських видань Onet.

У Польщі розпочали набір на нову добровольчу строкову військову службу: відкрито 70 пунктів

Польща окупує захід України: Кремль сходить з розуму, щоб розколоти відносини між Варшавою і Києвом

Міністр закордонних справ Польщі представив план перемоги над Росією

Москва погрожує Варшаві такою атакою, як по Яворівському полігоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів