Чому США не штовхають Україну до перемовин з Росією

15:30 11 листопада 2022 р.

Фото до новини

Радники президента США Джозефа Байдена стверджують, що ще занадто рано думати про мирну угоду між Україною і Росією.

Про це повідомляє Нью-Йорк Таймс, пише Dailylviv.com

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів, заявив на внутрішніх зустрічах, що українці досягли приблизно стільки, скільки вони могли розумно очікувати на полі бою до настання зими, і тому вони повинні спробувати цементувати свої переваги за столом перемовин. 

Але інші високопосадовці не погоджуються з цією ідеєю, стверджуючи, що жодна сторона не готова до перемовин і що будь-яка пауза в боях лише дасть президенту Росії В. Путіну шанс перегрупуватися. Хоча радники пана Байдена і вважають, що війну, швидше за все, врешті-решт, буде врегульовано шляхом переговорів, за словами офіційних осіб, вони дійшли висновку, що момент для перемовин ще не настав, і Сполучені Штати не повинні стати тим, хто тисне на українців, щоб вони стрималися, доки вони мають імпульс.

Дебати, які офіційні особи описали на умовах анонімності,  потрапили в публічний простір в останні дні, коли генерал Міллі зробив публічні коментарі, натякаючи на його приватну пораду. «Ловіть момент», — сказав він у своїй промові в Нью-Йорку в середу.

Про це він розповів у четвер в інтерв’ю CNBC.

Однак Білий дім відмежувався від будь-яких думок про те, що він підштовхує президента України Володимира Зеленського поступитися територією російським загарбникам, навіть коли Москва відводить війська від стратегічного міста Херсона.

«Сполучені Штати не тиснуть на Україну», — заявив журналістам у четвер радник президента з національної безпеки Джейк Салліван. «Ми не наполягаємо на чомусь з Україною. Те, що ми робимо, — це консультації як партнерів та демонстрація нашої підтримки не лише через публічні заяви чи моральну підтримку, але й через відчутну, фізичну підтримку з військової допомоги, про яку я згадував раніше».

Переможні відео зі звільненого від окупантів Херсона

До католицького Різдва російсько-українська війна може закінчитися - The Times

Путін пообіцяв Моді закінчити війну в Україні якнайшвидше

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

Війна в Україні може тривати два роки: Путін готується до затяжної

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів