США готуються передати Україні комплекти розумних бомб

08:19 15 грудня 2022 р.

Фото до новини

Адміністрація Байдена планує надіслати в Україну сучасне електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на «розумні бомби», здатні з високою точністю вражати позиції російських військ.

Про це повідомила The Washington Post, пише Dailylviv.com.

Комплекти включають пристрої глобального позиціонування для високої точності та можуть бути прикріплені до різноманітної зброї, створюючи те, що Пентагон називає Joint Direct Attack Munition, або JDAM. Військові США використовували цю технологію на бомбах вагою до 2000 фунтів в бомбардувальниках і винищувачах.

Українські ВПС покладаються в основному на застарілі реактивні літаки радянської епохи МіГ, і Пентагон шукає способи їх модернізації замість того, щоб надавати нові західні літаки, які вимагатимуть від пілотів і підрозділів технічного обслуговування проходження складної нової підготовки.

Доставка JDAM ознаменувала б ще один важливий крок Вашингтона для того, щоб допомогти Україні відбити вторгнення російських військ, надаючи новий спосіб цільового націлювання на російські підрозділи та штаби. Українські та американські офіційні особи заявили, що з червня Україна значною мірою покладалася на американську високомобільну артилерійську ракетну систему, або HIMARS, що спричинило значні втрати серед російських військ.

Кремль тоді гнівно відреагував на західну військову допомогу, зробивши ледь приховані погрози застосувати ядерну зброю в Україні та попередивши про ймовірність ширшої війни з НАТО. З цієї причини адміністрація Байдена намагалася обережно затверджувати нові можливості, які Росія може розглядати як ескалаційні.

У вівторок високопосадовці США повідомили The Washington Post, що Пентагон також готується надати Україні ракетну систему Patriot, найдосконалішу зброю ППО США. Байден ще має схвалити це рішення, але може зробити це найближчим часом, повідомили чиновники.

На сьогоднішній день Сполучені Штати виділили близько 20 мільярдів доларів допомоги Україні з початку вторгнення Росії 24 лютого.

Джейк Салліван, радник Білого дому з національної безпеки, заявив у понеділок, що адміністрація зосереджена на «притупленні будь-яких зусиль Росії» отримати перевагу у війні, і передбачив, що Сполучені Штати незабаром оголосять про нові поставки зброї Україні.

Пентагон обмірковує постачання Києву зброї, яка дозволить завдавати великі удари у тилу Росії

Нове озброєння, яке країни НАТО вирішили надати Україні після ракетних атак рф

США поставлять Україні ракетні системи середньої дальності HIMARS

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів