Пентагон обмірковує постачання Києву зброї, яка дозволить завдавати великі удари у тилу Росії

10:16 28 листопада 2022 р.

Фото до новини

Пентагон розглядає пропозицію Boeing про постачання Україні малогабаритних високоточних бомб, які встановлюють на наявні ракети.

Про це повідомляє Reuters, пише Dailylviv.com

Пентагон розглядає пропозицію компанії Boeing постачати Україні дешеві невеликі високоточні бомби, встановлені на великій кількості ракет, що дозволить Києву завдавати великих ударів у тилу Росії, у той час, як Захід намагається задовольнити попит на більше гармат.

Військові запаси США та союзників скорочуються, і Україна стикається зі висхідною потребою у більш досконалій зброї, оскільки війна затягується. Запропонована Boeing система, яка отримала назву Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), є одним із близько півдюжини планів щодо виробництва нових боєприпасів для України та східноєвропейських союзників Америки, повідомили джерела в галузі.

Згідно з документом, ознайомленим Reuters і трьома людьми, знайомими з планом, GLSDB може бути поставлений вже навесні 2023 року. Він поєднує в собі бомбу малого діаметра GBU-39 (SDB) і ракетний двигун M26.

Дуг Буш, головний покупець зброї для армії США, минулого тижня повідомив журналістам у Пентагоні, що армія також розглядає можливість прискорити виробництво 155-мм артилерійських снарядів, які зараз виробляють лише на державних підприємствах, дозволивши це робити приватним структурам.

Нове озброєння, яке країни НАТО вирішили надати Україні після ракетних атак рф

США поставлять Україні ракетні системи середньої дальності HIMARS

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

Україні допоможуть створити систему інтегрованої протиповітряної оборони

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів