У Росії закінчуються ракети: залишилось ще на 3 масовані атаки

13:38 22 листопада 2022 р.

Фото до новини

Після останнього ракетного удару по Україні ракетного потенціалу Росії вистачить не більше ніж ще на 3 масовані атаки, стверджують високопоставлені джерела у силовому блоці.

Про це інформує "УП" з посиланням на високопоставлені джерела у силовому блоці, пише  Dailylviv.com.

Зокрема, станом на середину листопада ракетного потенціалу РФ вистачало ще максимум на три масовані атаки, подібних до 15 листопада.

Українським силам ППО уже зараз вдається збивати приблизно 70% ракет та іранських дронів-камікадзе.

При цьому для того, щоб відновити свій ракетний запас, Росії потрібно від 14 до 16 місяців.

Зараз Росія витрачає залишки стратегічних ракетних запасів, швидко відновити які власним виробництвом не здатна.

"Російська армія уже вимушена діставати ракети з ядерних запасів, просто скручуючи ядерні боєголовки", - стверджують автори публікації.

Про проблеми Росії з ракетним потенціалом говорить і те, що вже кілька тижнів Росія шукає можливості для постачання іранських балістичних ракет і більшого числа безпілотників. "Якби Москва могла оперативно поновлювати запас ракет, то не шукала б імпорту", - говориться у публікації.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков оприлюднив дані використання російськими загарбниками ракет різних типів.

Так, згідно з даними міністра, станом на 23 лютого збройні сили російської федерації мали на озброєнні, зокрема близько 900 балістичних ракет «Іскандер», 500 крилатих ракет морського базування «Калібр», 300 крилатих ракет повітряного базування Х-555, 370 ракет типу Х-22/32 і 500 типу Х-35, а також вісім тисяч боєприпасів для зенітних ракетних комплексів C-300.

Також у росії були 470 надзвукових протикорабельних ракет «Онікс» і 43 гіперзвукові ракети «Кинджал».

Станом на 18 листопада в запасах російських військ залишалися 119 «Іскандерів», 229 «Калібрів», 150 ракет Х-555, 120 штук Х-22/32, 356 штук Х-35, 6 980 штук С-300, 347 «Оніксів» та 43 «Кинджали».

"Чотири вороги російського ракетного арсеналу: блискучі українські сили ППО; недолугі російські ракетні війська; санкції; час. Демілітаризуймо терористичну державу, щоб жити в мирі!"- наголосив міністр Міноборони

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів