Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

14:40 18 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Повітряні Сили ЗСУ збили 12 цілей.

Про це повідомило Командування Повітряних Сил ЗСУ, пише Dailylviv.com. 18 жовтня силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України збито 12 повітряних цілей. Зокрема, на Херсонщині, близько 9:00, підрозділом Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряного командування "Південь" збито російський штурмовик Су-25.

Також військовослужбовці ПвК «Південь» уночі знищено п’ять дронів-камікадзе «Shahed-136».

Під час ракетної атаки з акваторії Чорного моря зенітними ракетними підрозділами Повітряного командування "Схід" збито чотири крилаті «Калібр» і один дрон-камікадзе, а зенітниками Повітряного командування "Центр" – крилату ракету Х-101/Х-555.

У вівторок, 18 жовтня, російська стратегічна авіація атакувала Київ з Ростовської області РФ. «Атакують стратегічною авіацією — це шість літаків, стратегічні бомбардувальники ракетоносці Х-101, Х-555. Цього разу атакували з Ростовської області, ближче до України», - повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. 

Він наголосив, що збити абсолютно всі ракети, які запускає ворог, неможливо.  Тому що ракета летить зі швидкістю 900 кілометрів за годину. І коли ворог атакує з Каспію, українські військові мають більше часу, щоб перехопити ворожу ціль, а українці — щоб піти в укриття. А під час ранкового обстрілу 18 жовтня часу було менше, адже літаки підлетіли ближче і завдали ударів по різних областях, пояснив Ігнат.

Унаслідок цієї повітряної атаки пошкоджені енергетичні об’єкти у Дніпрі, Житомирі, Києві.

Ймовірний обстріл України з території Білорусі гіперзвуковими аеробалістичними ракетами Х-47М2 Кинджал

У двох морях - 84 російські ракети, націлені на Україну

МЗС назвало Іран співучасником воєнного злочину Росії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів