Досвід українських ІТ-фахівців можуть використати у військових операціях США

19:04 8 грудня 2022 р.

Фото до новини

Досвід українських ІТ-фахівців та розробників може використовуватися у майбутніх військових операціях США.

Про це на зустрічі із заступником Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олегом Гайдуком заявила заступниця Державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд, яка перебувала з візитом у Києві, інформує Міноборони, пише Dailylviv.com.

Високоповажній гості показали українську військову систему ситуаційної обізнаності «Дельта»; продемонстрували основні властивості та продукти системи; кіберзахист платформи; плани з інтеграції нових джерел інформації та співпрацю з союзниками.

Вікторія Нуланд високо оцінила можливості «Дельти», її гнучкість та сумісність з аналогічними платформами країн-членів НАТО.

Заступниця Держсекретаря США підтримала ініціативи української сторони з розширення спроможностей ІТ-системи, яка допомагає отримувати повну оперативну картинку поля бою та сил ворога.

«Країни Альянсу можуть вчитися на уроках війни в Україні. Ваші напрацювання сприймаю із великим зацікавленням і схваленням. Після перемоги над ворогом, українські ІТ-фахівці можуть навчати навіть військових НАТО», — прокоментувала Вікторія Нуланд.  

Також заступниці Держсекретаря США презентували перші результати впровадження логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух МТД. 

Довідка

Delta використовується для планування операцій та бойових завдань, координації з іншими підрозділами, захищеного обміну інформацією про розташування сил противника тощо. Зокрема, у Delta інтегровані чат-боти, розроблені Мінцифрою — "єВорог" та СБУ - "STOP Russian War".

Система оснащена сучасними засобами моніторингу підозрілої активності. Кіберпідрозділи союзників з 2021 року здійснюють постійну перевірку системи на вразливості, спроби несанкціонованого проникнення, витоку даних тощо.

Таємна група військових США допомагає Україні боротися з кібератаками Росії

В Україні придумали як знешкоджувати міни олівцем

Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами НАТО

Резніков показав бронезахист українського виробництва для ЗСУ

В Україні будують боєприпасний завод з НАТО (відео)

Відповідь шахедам: в Укроборонпромі повідомили про завершення розробки українських безпілотників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів