Путіну не місце на саміті G20 - МЗС України

13:57 1 листопада 2022 р.

Фото до новини

«Запрошення Путіна на саміт на Балі має бути відкликано, а Росію виключено з G20», – написав речник МЗС України Олег Ніколенко у твіттері

Про це пише Dailylviv.com.

Речник МЗС України Олег Ніколенко закликав у вівторок скасувати запрошення владіміра путіна на саміт G20 на Балі, оскільки російський лідер публічно визнав, що віддавав накази атакувати цивільні об'єкти в Україні.

«Путін публічно визнав, що віддав накази завдати ракетних ударів по українському мирному населенню та енергетичній інфраструктурі. Йому не можна дозволити сидіти за столом зі світовими лідерами з його закривавленими руками. Запрошення Путіна на саміт на Балі має бути відкликано, а Росію виключено з G20», – написав Ніколенко у твіттері.

У понеділок Росія здійснила масований удар по цивільній інфраструктурі в Україні. Президент Володимир Зеленський закликав до жорсткої реакції міжнародної спільноти та оцінив, що «Росії не місце в G20, ООН та інших структурах, створених для захисту миру». Росія, додав він, використовує ці структури для прикриття власних злочинів.

Путін у понеділок увечері, говорячи про атаки на українську інфраструктуру, заявив, що це відповідь на атаку на російські кораблі в Севастополі, в якій він звинуватив Україну, і пригрозив, що «це не все», що може зробити Москва. Фактично Росія обстрілює цивільну інфраструктуру України з початку свого вторгнення в країну, а в жовтні посилила ці атаки, заборонені міжнародним правом.

Путін підтвердив удари по Україні з високоточної зброї великої дальності

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

Гітлер і Путін: однакові війни нацистів і рашистів (відео)

Війна в Україні може тривати два роки: Путін готується до затяжної

Путін не розраховує на ЗС Росії: на кого зробив ставку

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів