Майно Порошенка арештували

14:45 6 січня 2022 р.

Фото до новини

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання про арешт майна експрезидента Петра Порошенка.

Відповідне рішення ухвалила 6 січня слідча суддя Віта Бортницька, повідомив у коментарі Укрінформу адвокат політика Ігор Головань, пише Dailylviv.com.

“Слідча суддя Бортницька задовольнила клопотання про арешт Петра Порошенка”, - сказав він.

За словами Голованя, повний текст ухвали буде зачитаний 14 січня.

Адвокат додав, що захист планує оскаржити це рішення.

Головань зазначив, що суд заарештував майно Порошенка, зазначене у його декларації.

Раніше стало відомо, що Офіс Генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту експрезидента Петра Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Крім того, у Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого слідчий суддя розглянув і погодив клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доправлення до суду, де має відбутися обрання йому запобіжного заходу, повідомили Укрінформу в цьому суді.

Експрезидентові Петру Порошенку 20 грудня оголосили підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомили про підозру народному депутату Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Прокуратура клопотала в суді для обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Ексміністр Демчишин наразі перебуває у розшуку.

Сьогодні вранці Петро Порошенко, зокрема, написав у Телеграм-каналі: "17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва, аби з’явитися у суді та провести зустріч із Генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом. Повертаюся не для того, щоби захищатися від Зеленського, а для того, щоб захищати Україну від некомпетентного керівництва і зовнішньої агресії. Від спроб зелених клептократів збудувати авторитарний режим і придушити опозицію, як це відбулося в Білорусі, Росії та Казахстані. І як це Янукович марно намагався зробити в Україні. Впевнений, українці дадуть гідну відповідь на ще одну спробу створити в Україні авторитарний режим. Ми не дамо демонтувати демократію, Україну і українську державність".

Реакції експрезидента Порошенка на рішення судді Печерського райсуду Києва поки що немає.

Порошенко використовував офшори для бізнесових оборудок - розслідування

Петро Порошенко відхрестився від Віктора Медведчука

Порошенко-президент не зрікся своєї бізнес-імперії

Екссоратник Порошенка пригадав, хто шість років тому віддавав нафтопровід Медведчуку

Санкції Росії проти Порошенка напередодні місцевих виборів – це дружня допомога від Путіна, - політик у Львові

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів