Пріоритет Порошенка – українська армія, а головна мета – арешт керівників сепаратистського руху

17:54 28 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Deutsche Welle

Про це переможець президентських виборів заявив у середу в інтерв’ю німецькому виданню «Bild».

Українська служба «Deutsche Welle» розповідає сьогодні, 28 травня, в публікації «Порошенко у «Bild»: На Сході України – справжня війна»:

«На Сході України відбувається справжня війна. Про це заявив німецькому виданню Bild майбутній президент України Петро Порошенко.

Він наголосив, що найвищий пріоритет для нього нині – українська армія. До врятування України мають бути докладені усі зусилля, переконаний переможець президентських виборів в Україні Петро Порошенко.

«На Сході України відбувається війна, Крим окупований Росією, панує нестабільність. Ми повинні реагувати», – заявив Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню «Bild», оприлюдненому у середу, 28 травня. 

«Нарешті антитерористична операція проводиться правильно», – пояснив Порошенко наймасовішій газеті у Німеччині.

«Ми не чекатимемо і не допустимо, щоб ці терористи здійснювали напади на людей та вбивали їх, захоплювали будівлі та нехтували законом. Ми завершимо цей жах, тут (на Сході України. – Ред.) проти нашої країни ведуть справжню війну», – наголосив Порошенко, інавгурація якого відбудеться незабаром.

За словами Порошенка, головна мета – арешт керівників сепаратистського руху. «Ми повинні їх взяти під варту та віддати під суд», – наголосив переможець виборів президента України.

Водночас він пояснив, що українські силовики мають право оборонятись, якщо «озброєні бойовики стріляють по солдатах». «Для мене як президента найвищим пріоритетом зараз є армія. У часи війни ми повинні терміново вирішити питання кращого фінансового забезпечення військових», – заявив Порошенко німецькій газеті.

Як відомо, цими днями у Донецьку та прилеглих місцевостях українськими силовиками відновлена антитерористична операція проти сепаратистів. Доля чотирьох спостерігачів ОБСЄ, які зникли на Донбасі, все ще невідома. Українське зовнішньополітичне відомство припускає, що вони захоплені бойовиками».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів