Комунальні підприємства Львівоблради матимуть обраних на конкурсах керівників, а не виконувачів обов'язків, - фракція НРУ

08:59 5 січня 2022 р.

Фото до новини

Це стосується, насамперед, управління майном спільної власності обласної ради, комунального закладу «Екстрена медична допомога і медицина катастроф», комунального підприємства «Галсільліс».


Про це сказав під час депутатського звіту у Львівському пресклубі Роман Филипів, керівник фракції Народного Руху у Львівській обласній раді, пише Dailylviv.com.

- Добіг кінця 2021 рік і як того вимагає законодавство, а найголовніше, як того вимагають наші виборці, фракція НРУ у Львівській обласній раді підбила підсумки річної роботи, - розповів депутат Львівської облради Роман Филипів. - Вважаю, що фракція Народного Руху України у Львівській обласній раді 8 демократичного скликання виглядала цьогоріч достатньо колоритно. 

Ми були часто в центрі уваги й недаремно, бо займали завжди конструктивну позицію, підтримували рішення, які йшли на користь нашої громади, натомість критикували бездіяльність чи неправильні рішення виконавчої влади та інших органів влади.

Фракція НРУ у Львівській обласній раді налічує 6 депутатів. Шестеро людей, які себе зреалізували в цьому житті, мають відповідний бекґраунд і добре розуміються на місцевому самоврядуванні та на всіх інших галузях життєдіяльності суспільства.

У фракції обов’язки чітко поділені, і мене як людину, яка працювала в органах виконавчої влади, зобов’язали займатися контрольними функціями, тому наша фракція – це депутати, які найчастіше виступають на пленарних засіданнях сесії. Виступаємо не просто, щоб виговоритися, а для того, щоб бути почутими й, зрештою, нас чують.

Для прикладу, ми говорили про обласний бюджет 2021 і 2022 року і нас почули цьогоріч, коли показники обласного бюджету є більш реалістичними, ніж ті, які були у 2021 році.

Фракція НРУ перша забила на сполох, коли хотіли пограбувати ряд галузей на значну суму: освіту – на 260 мільйонів, охорону здоров‘я – на понад 100 мільйонів, культуру – майже на 100 мільйонів і спорт – на 26 мільйонів. І всі разом ми відстояли питання, пов’язані з тим, щоб не забирати кошти в цих провідних галузей.

Також ми говорили про реалізацію обласних програм і казали, що капітальні видатки мають бути збільшені. 

Для порівняння: у 2021 році питома вага капітальних видатків склала лише 33% (тобто 1 гривня на розвиток, 2 грн - на проїдання), а вже у 2022 році задекларовано, що питома вага таких видатків складатиме не менше 40%.

Ми постійно говорили, говоримо і будемо говорити, щоб був наведений лад у комунальній господарці Львівської облради.

Це неприпустимо, щоб низкою установ і підприємств обласної ради керували «виконувачі обов’язків».

Мова йде про управління майном спільної власності обласної ради, комунальний заклад «Екстрена медична допомога і медицина катастроф», комунальне підприємство «Галсільліс»

Тут мають бути оголошені конкурси, і ми зареєструємо відповідний проєкт рішення для того, щоб ці установи та підприємства отримали своїх керівників.

За межами цього звіту залишилося ще дуже багато різних справ, які вдалося вирішити, а ще більше тих, які вирішити не вдалося, і це є стимулом для нашої роботи у 2022 і наступних роках. 

А виборців НРУ запевняємо, що точно не підведемо, адже маємо свою позицію і обов’язково її відстоїмо!

Три соціальні програми на Львівщині у пріоритеті і на 2022-й рік, - депутат облради Микола Іщук

Депутати-рухівці контролюють програму територіальної оборони Львівщини, - Богдан Гагалюк

Меморандум про співпрацю політсил у Львівській облраді - порожній листок, - НРУ (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів