Додаткові системи ППО для України - відповідь НАТО на падіння ракети в Польщі

16:16 16 листопада 2022 р.

Фото до новини

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтвердив, що одним із пріоритетів альянсу є надання Києву додаткових систем протиповітряної оборони після того, як у вівторок Росія здійснила найбільшу за більш ніж місяць хвилю ракетних ударів по українських містах.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

"Нашим пріоритетом зараз або одним із пріоритетів зараз є надання Україні більше систем протиповітряної оборони", - сказав Столтенберг.

Столтенберг додав, що розмовляв із Президентом Польщі Анджеєм Дудою та Президентом США Джо Байденом після того, як у вівторок ракета впала на сході Польщі та вбила двох людей поблизу кордону з Україною

На тій же пресконференції глава НАТО сказав, що попередній аналіз свідчить про те, що ракетний інцидент у Польщі «ймовірно» спричинила українська ракета ППО, додавши: «Це не провина України. Росія несе остаточну відповідальність, оскільки вона продовжує свою незаконну війну проти України». 

Цей вибух став першим випадком, коли країна НАТО постраждала безпосередньо під час вторгнення Росії в Україну, і світові лідери намагалися розвіяти побоювання потенційної ескалації конфлікту в результаті удару.

"Ми погодилися, що нам потрібно зберігати пильність, спокій і тісну координацію. Ми продовжуватимемо консультуватися та дуже уважно стежити за ситуацією", - сказав Столтенберг.

«НАТО є єдиною, і ми завжди будемо робити все необхідне, щоб захищати всіх союзників».

Україна готова передати докази російського сліду вибуху у Польщі, - Данілов

Без нападу Росії на Україну ракета не вибухнула б у Польщі

Немає ознак, що ракета, яка впала у Польщі, була навмисним ударом по країні, - Дуда

Путін атакував Київ після перемовин керівників ЦРУ і СЗР

Як Путін дав команду розхитувати НАТО: Польщу, Балтію, Туреччину, Угорщину, - версія інсайдера

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів