За попередніми оцінками США, ракета, яка влучила в Польщу, походила з України

12:39 16 листопада 2022 р.

Фото до новини

Двоє офіційних осіб, ознайомлених з початковими оцінками США, заявили, що, подібно, ракета, яка вбила двох людей у ​​східній Польщі в середу, походила з України, хоча вона була російського виробництва.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Чиновник сказав, що на цю оцінку, здається, натякав президент Джо Байден у своїх зауваженнях раніше, коли він сказав, що «малоймовірно» те, що ракета походить з Росії.

Чиновники сказали, що оцінки розвідки обговорювали на екстреній зустрічі, скликаній Байденом на полях саміту G20 на Балі, і вони також будуть темою розмови на зустрічі послів НАТО в Брюсселі.

Спільна заява після зустрічі G7 також була неоднозначною, коли йшлося про інцидент.

Представник Ради національної безпеки США відмовився коментувати повідомлення про те, що ракета російського виробництва, яка впала на сході Польщі та вбила двох людей, була випущена українськими силами, які намагалися перехопити російську атаку.

"Ми не маємо коментарів і не будемо підтверджувати цей звіт. Як сказав сьогодні президент, ми підтримуємо розслідування, яке триває в Польщі, щоб з'ясувати, що саме сталося", - сказав речник.

Раніше президент Байден заявив, що за попередньою інформацією малоймовірно, що ракета, яка впала в Польщі, була випущена з Росії після консультацій із союзниками на саміті G20 в Індонезії.

«Я не хочу говорити, що [це було випущено з Росії], доки ми повністю не розслідуємо», — продовжив Байден. 

І російські, і українські війська використовували боєприпаси російського виробництва під час дев’ятимісячного конфлікту. Раніше CNN повідомляв, що Україна використовує ракети російського виробництва як частину своєї системи ППО. Ці системи озброєнь старішого покоління походять з періоду, коли Росія та Україна були частиною Радянського Союзу.

У заяві CNN у середу радник президента України Володимира Зеленського не заперечував повідомлення про те, що ракета прилетіла з України, але наголосив на відповідальності Росії за початок війни.

«Є одна логіка», – заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. «Війну почала і веде Росія. Росія масовано атакує Україну крилатими ракетами. Росія перетворила східну частину європейського континенту на непередбачуване поле бою. Намір, засоби виконання, ризики, ескалація – все це тільки з Росії».

«І тут не може бути іншого пояснення будь-якого ракетного інциденту. Тож коли країна-агресор завдає цілеспрямованого масованого ракетного удару по великій країні європейського континенту застарілою радянською зброєю (ракетами класу «Х»), то трагедія рано чи пізно відбувається і на територіях інших держав».

Прем'єр-міністр Польщі: докази свідчать, що ракета, яка впала в Пшеводові, була одноразовою

Генеральний секретар НАТО головуватиме на екстреному засіданні альянсу з приводу вибуху в Польщі

Кулеба просить літаки F-15, F-16 і системи ППО, щоб захищати НАТО

Байден запропонував повну підтримку у розслідуванні вибуху в Польщі

Візит Посла РФ у МЗС Польщі тривав 4 хвилини: подробиці

Командування Повітряних сил уточнило масштаб ракетної атаки РФ і тип зброї

Як Путін дав команду розхитувати НАТО: Польщу, Балтію, Туреччину, Угорщину, - версія інсайдера

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів