Польща підвищує бойову готовність військ та інших силових служб через падіння російських ракет

00:55 16 листопада 2022 р.

Фото до новини

Польська влада також з’ясовує, чи є підстави для відкриття процедур за ст. 4 Північноатлантичного договору. За інформацією польського уряду, поблизу польсько-українського кордону стався вибух, який призвів до загибелі двох громадян Польщі.

Інформація ЗМІ про падіння російських ракет поки офіційно не підтверджена. На середу президент Анджей Дуда скликає засідання Ради національної безпеки.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«На території Грубешівського повіту (Люблінське воєводство – ред.) стався вибух, який призвів до загибелі двох громадян Польщі», повідомив речник уряду Польщі Пьотр Мюллєр у вівторок увечері після зустрічі в Бюро національної безпеки.

На брифінгу речник уряду заявив, що буде опубліковано коротке комюніке, щоб воно було чітким і стислим, щоб інформація не була перекручена.

Мюллєр додав, що зараз на місці працюють польські служби, які вивчають ситуацію, яка сталася.

«Ми підвищуємо готовність деяких військових підрозділів та інших силових служб», - додав він.

«У зв’язку з ситуацією були запроваджені процедури, які передбачені в такій ситуації, в тому числі, серед іншого, щойно прийнято рішення про підвищення готовності деяких бойових і військових підрозділів у Польщі та підвищення боєготовності силових органів на території нашій країни», - сказав речник уряду.

«Ми вирішили з’ясувати, чи є підстави для відкриття процедур за ст. 4 Північноатлантичного договору», - Мюллєр. (Згідно зі Статтею 4 Північноатлантичного договору, «Сторони консультуватимуться між собою щоразу, коли, на думку якоїсь із них, виникне загроза територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої із сторін»).

Також як повідомив очільник Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумох, президент Анджей Дуда провів у вівторок телефонні розмови із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом та президентом США Джо Байденом.

Зі свого боку, керівник Бюро національної безпеки Яцек Сєвєра повідомив, що Польща перебуває в постійному контакті з ключовими союзниками по НАТО після подій на польсько-українському кордоні. Він додав, що ситуація серйозна і тривають переговори щодо подальших дій.

На середу, 16 листопада, президент Польщі вирішив скликати засідання Ради національної безпеки.

Наразі інформація ЗМІ про те, що у місцевості Пшеводув поблизу польсько-українського кордону впали російські ракети, офіційно не підтверджена.

Президент Польщі заявив, що ракета, швидше за все, вироблена в Росії (відео)

Прем'єр-міністр Польщі: докази свідчать, що ракета, яка впала в Пшеводові, була одноразовою

Байден запропонував повну підтримку у розслідуванні вибуху в Польщі

90 ракет випустила Росія по Україні: уражені енергосистема, підприємства, житлові будинки, - Зеленський

Зеленський висловив співчуття Польщі через вибухи російських ракет на її території (відео)

П'ять країн підтримують Польщу після атаки російськими ракетами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів