Байден зняв свою кандидатуру з осінніх виборів президента США

20:57 21 липня 2024 р.

президент США Джо Байден і віцепрезидентка США Камала Гарріс

президент США Джо Байден і віцепрезидентка США Камала Гарріс

Він виконуватиме обов'язки чинного президента до обрання нового у листопаді 2024 року.

Про це повідомили американські медіа, пише DailyLviv.com

46-й президент США Джо Байден оголосив про вихід з президентських перегонів, що відбудуться у листопаді цього року. Однак він виконуватиме свої обовʼязки голови держави до кінця президентського терміну.

Читайте також: «Росія не переможе. Україна переможе» - Байден

Сьогодні Джо Байден офіційно звернувся до американців. 

"За останні три з половиною роки ми досягли значного прогресу як нація. Сьогодні Америка має найсильнішу економіку в світі, - написав Джо Байден і перелічив кілька досягнень за час його президентства. -  Америка ніколи не була в кращому становищі лідерства, ніж ми сьогодні.

Я знаю, що нічого з цього не вдалося б зробити без вас, американський народе. Разом ми подолали пандемію, яка трапляється раз у століття, і найгіршу економічну кризу з часів Великої депресії. Ми захистили і зберегли нашу демократію. І ми відродили та зміцнили наші альянси по всьому світу.

Для мене було найбільшою честю в моєму житті бути вашим президентом. І хоча я мав намір домагатися переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни, щоб я пішов у відставку та зосередився виключно на виконанні моїх обов’язків президента впродовж решти мого терміну.

Пізніше цього тижня я розкажу більш детально про своє рішення.

Наразі дозвольте мені висловити глибоку вдячність усім тим, хто так важко працював, щоб мене переобрали. Я хочу подякувати віце-президенту Камалі Гарріс за те, що вона була неймовірним партнером у всій цій роботі. І дозвольте мені висловити мою щиру вдячність американському народу за віру та довіру, яку ви мені висловили.

Сьогодні я вірю в те, що завжди вірив: немає нічого, чого б Америка не могла зробити, коли ми робимо це разом. Ми просто повинні пам’ятати, що ми - Сполучені Штати Америки".

Читайте такожБайден підписав закон з допомогою Україні (відео)

«Найгіршим президентом в історії країни» назвав Джо Байдена його суперник на попередніх виборах Дональд Трамп. Такими словами Трамп відреагував на зняття кандидатури Байдена з президентських перегонів. Тепер 78-річному Трампу, мабуть, буде важче перемагати нового кандидата в президенти від Демократичної партії. Хто ним стане - вирішить партійний з'їзд. Однак, судячи з нинішнього офіційного звернення Джо Байдена, цим кандидатом найімовірніше стане віцепрезидент Камала Гарріс.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон закликав Байдена піти у відставку після відмови від участі у виборах. «Якщо Байден не готовий балотуватись у президенти, він не може бути президентом. Він має негайно піти у відставку», — зазначив Майк Джонсон.

Читайте такожБайден програв Трампу телевізійні дебати. Що порадить дружина

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів