Замах на Трампа у штаті Пенсильванія (відео)

07:40 14 липня 2024 р.

Фото до новини

Дональда Трампа поранено у вухо, а стрільця - вбито.


Про це повідомив Голос Америки, пише DailyLviv.com. Колишнього президента Дональда Трампа було поранено під час передвиборчого мітингу у суботу у Пенсільванії, але він почувається "добре", заявили у його кампанії.

Колишній президент і ймовірний кандидат від Республіканської партії лише почав виступати на мітингу, що стартував о 6:00 вечора за місцевим часом, коли в натовпі почулися звуки, подібні на звуки пострілів.

На кадрах телевізійної трансляції було видно, як Трамп потягнувся правою рукою до голови, на його обличчі з'явилася кров. Агенти з його охорони кинулися на сцену та швидко вивели його до безпеки.

Кампанія колишнього президента Дональда Трампа повідомила, що він почувається добре. "Президент Трамп дякує правоохоронним органам і службам швидкого реагування за їхні швидкі дії під час цього жахливого акту. Він почувається добре, його обстежують у місцевому медичному закладі. Детальніша інформація буде повідомлена пізніше, – мовиться у заяві речника Стівена Ченга.

Секретна служба повідомила, що стрільця було знешкоджено.

Як повідомила газета The Washington Post, окружний прокурор округу Батлер Річард Голдінгер заявив, що двоє людей загинули, включно з тим, хто стріляв.

Невдовзі після стрілянини президент Джо Байден видав заяву, де сказав, що його поінформували про обставини на мітингу Дональда Трампа в Пенсільванії.

"Я радий чути, що він у безпеці та почувається добре. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, поки ми чекаємо додаткової інформації", – мовиться у заяві Байдена.

Байден засудив насильство і закликав націю об'єднатися в цьому засудженні.

"В Америці немає місця такому насильству. Ми повинні об’єднатися як одна нація, щоб засудити це", – додає Байден у заяві.

У Дональда Трампа стріляв 20-річний Томас Метью Крукс, якого вбили снайпери спецслужб. Він ховався на даху за 100 метрів від сцени, де виступав кандидат в президети США, інформує New York Post.

Відомо також про одного загиблого учасника мітингу. Правоохоронці виявили гвинтівку типу AR і вважають, що стрілок діяв самостійно. Сам Трамп повідомив, що він почувається непогано, але втратив багато крові.

Агенція Reuters розповіла, що постріли пролунали через шість хвилин після початку виступу політика:

"Трамп негайно схопився за праве вухо, подивився на кров на своїй руці, а потім швидко впав на землю за трибуною. У натовпі закричали, а ті, хто був на трибунах позаду нього, присіли".

Далі агенти Секретної служби вибігли на сцену і оточили Трампа, який стояв на колінах за трибуною, прикриваючи його своїми тілами. На сцену вийшли й інші озброєні гвинтівками правоохоронці.

По лицю від пораненого вуха стікали цівки крові

Агенти Секретної служби, повідомляє Reuters, тримали Трампа на землі 25 секунд. Потім допомогли йому піднятися, його червона бейсболка з написом "Зробимо Америку знову величною" злетіла з голови, а по лицю від пораненого вуха стікали цівки крові.

"Дайте мені взяти взуття", – сказав Трамп, коли агенти підняли його з землі. І додав, перед тим як дозволити вивести себе зі сцени: "Почекай, почекай", після чого підняв угору кулак та закричав: "Боротьба!" У натовпі повторили викрик.

Після цього Трампа перемістили у чорний позашляховик і відвезли до шпиталю для отримання медичної допомоги.

Штат Пенсильванія, де проходив виступ Трампа, належить до числа ключових штатів, від голосування в яких залежить результат майбутніх президентських виборів. Наразі демократ Джо Байден відстає там на 7%, оскільки протрампівські сили лише за останній місяць сконцентрували в штаті $8 млн на агітаційну рекламу, повідомив Bloomberg.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів