Байден вирушає в Європу: програма візиту

16:30 23 червня 2022 р.

Фото до новини

Президент США розпочне свій візит до Німеччини зустріччю з канцлером Олафом Шольцом. Потім він візьме участь у саміті країн G7, однією з головних тем якого буде ситуація в Україні

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У Білому домі оголосили, що під час майбутнього візиту до Європи президента США Джо Байдена будуть оголошені заходи, які посилять тиск на Росію. Американський лідер візьме участь у зустрічі G7 у німецькому замку Ельмау та саміті НАТО в Мадриді. Подробиці з Вашингтона повідомив кореспондент Польського радіо Марек Валкуський:

У суботу, 25 червня, Джо Байден вирушить до Європи. Він розпочне свій візит до Німеччини зустріччю з канцлером Олафом Шольцом. Потім він візьме участь у саміті країн G7, однією з головних тем якого буде ситуація в Україні.

Високопоставлений представник американської адміністрації заявив, що учасники саміту висловлять непохитну підтримку демократичної, суверенної та квітучої України й продемонструють єдність західного фронту, який підтримує Україну перед обличчям російської агресії.

Представники Білого дому описують поточну ситуацію в Європі як найсерйознішу кризу безпеки за останні десятиліття.

«Президент дуже чітко дав зрозуміти, що НАТО має захищати кожен дюйм території альянсу», – сказав високопоставлений чиновник адміністрації США, оголосивши про участь президента США на саміті НАТО в Мадриді, який стане другим пунктом візиту Джо Байдена до Європи.

Під час візиту до Іспанії президент США зустрінеться з прем’єр-міністром країни Педро Санчесом і королем Філіпом VI.

Президент США Джо Байден прилітає до Польщі і відвідає Ряшів, що за 100 км від кордону з Україною

Президент США прилетів у польський Жешув, за 80 км від українського кордону

Джо Байден на борту Air Force One вилетів до Європи

Байден сказав, що Путін - м'ясник, після розмови з біженцями

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів