Україна може виграти війну з Росією

15:23 15 травня 2022 р.

Фото до новини

Заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане підтвердив про те, НАТО рішуче підтримує Україну.

У неділю, 15 травня, в Берліні проходить зустріч глав дипломатії Північноатлантичного альянсу. Заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив про те, що Україна може виграти війну з Росією. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Мірча Джоане запевнив українців у постійній підтримці Заходу:

«НАТО рішуче підтримує Україну. Сьогодні ми будемо обговорювати останні події в Україні. Жорстоке вторгнення Росії втрачає оберти. Завдяки значній підтримці наших союзників і партнерів, яка складає мільярди доларів військової, фінансової та гуманітарної допомоги, а також завдяки мужності українців та їхньої армії, ми знаємо, що Україна може виграти цю війну», – сказав заступник Генерального секретаря НАТО.

Країни НАТО домовились продовжувати підтримувати Україну, щоб допомогти їй “витіснити росію”.

Про це заявила глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс, передає ВВС.

“Путін повинен зіткнутися з тривалою поразкою в Україні, росію потрібно стримати, і така агресія ніколи не повинна повторюватися… Союзники повинні підтримати перехід України на стандартне обладнання НАТО, негайно надавши артилерію, навчання та необхідний досвід”, – наголосила Трасс після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Берліні у неділю.

Мірча Джоане також висловив своє переконання у тому, що країни НАТО позитивно відреагують на заявки Фінляндії й Швеції про вступ до Альянсу.

Раніше міністерка закордонних справ Німеччини ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина готова до швидкої ратифікації кандидатів Фінляндії та Швеції в НАТО. Вона наголосила, що процес інтеграції обох країн має відбуватися швидко, без зайвих затримок. На її думку, перехідний період між поданням заявки на вступ і фактичним вступом до НАТО має бути якомога коротшим.

Прифронтовий Севастополь: звозять вбитих і поранених росіян з острова Зміїний і рекрутують в армію

Харків відсунули, зараз ленд-ліз, сили, кошти дійдуть, і ми звільнимо Херсон, - Віталій Кім (відео)

Велика Сімка надаватиме Україні військову та оборонну допомогу скільки буде потрібно

Тектонічний зсув: за місяць Україна пройшла шлях у сфері оборони, який не могла здолати 30 років, - міністр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів