Генсек НАТО і прем'єр Великобританії передбачають тривалість війни в Україні

11:17 19 червня 2022 р.

Фото до новини

Генеральний секретар НАТО і прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон попереджають, що війна в Україні може тривати багато років.

В інтерв’ю німецькому виданню «Bild» Єнс Столтенберґ каже, що ніхто не знає, як довго триватиме конфлікт, але треба бути готовим, що «багато років», пише Dailylviv.com. Єнс Столтенберґ наголошує, що Україну потрібно й надалі підтримувати військово, незважаючи на витрати – не лише на озброєння, а й на зростання цін на продукти харчування та енергоносії. «Ця ціна незрівнянна з тим, що доводиться платити українцям – ціною життя», – каже Єнс Столтенберґ. «Якщо єдиний урок для путіна – це те, що він може піти далі, як після Грузії в 2008 році та після окупації Криму в 2014 році, тоді ми заплатимо набагато вищу ціну», – додає він.

Очільник НАТО каже, що організація продовжуватиме підтримувати обороноздатність України, але не відправлятиме в Україну свої війська. Єнс Столтенберґ додає, що російські ядерні сили не збільшили готовності, але російські «махання шаблями» небезпечні та безвідповідальні. «Путін повинен знати, що він не виграє ядерну війну, і таку війну не треба вести», – каже Столтенберґ.

Єнс Столтенберґ схвалює «хоробрий опір» українців і додає, що з ще ліпшою зброєю є шанс, що росіяни будуть витіснені з Донбасу.

Голова НАТО оголошує, що на наступному саміті в Мадриді буде створена нова стратегія Альянсу, оскільки світ змінився і наражається на нові небезпеки. Росію більше не можна вважати партнером, а «загрозою безпеці, миру та стабільності». Уперше в документі НАТО має з'явитися теж загроза з боку Китаю.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон у своїй статті для видання The Sunday Times назвав чотири кроки для зміцнення спроможності України для самозахисту від агресії Російської Федерації на тлі затяжної війни.

Перший: забезпечити, що Україна отримувала озброєння, обладнання, боєприпаси і навчання набагато швидше, аніж загарбник, і наростила свій потенціал для використання західної допомоги.

Другий: зберегти життєздатність Української держави у виконанні її функції, і зокрема, у виплатах зарплат, функціонування шкіл, постачанні допомоги і початку відбудови.

Третій:  потрібні довготермінові зусилля для розвитку альтернативних наземних маршрутів для підтримання української економіки.

Четвертий:  необхідність вивільнення українського збіжжя і подальший експорт українського продовольства в інші країни.

- З прикрістю зазначу, - констатував Борис Джонсон, - що нам треба готуватися до затяжної війни, оскільки Путін перейшов до військової кампанії на виснаження, намагаючись стерти українські сили дедалі більшою силою. Сполучене Королівство й наші друзі мусять реагувати, а саме забезпечити Україну необхідними стратегічними ресурсами, аби вистояти і зрештою здобути перемогу.

Війна в Україні може тривати до кінця 2023 року, - Джонсон

Війна в Україні може тривати два роки: Путін готується до затяжної

Перелом у війні буде у серпні: прогноз розвідки до кінця року

Руйнування України повинні відшкодувати Росія і ще четверо суб'єктів, - опитування

Складний марафон: Росія зазнає поразки, а Україна буде відбудована

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів