Руйнування України повинні відшкодувати Росія і ще четверо суб'єктів, - опитування

16:50 23 березня 2022 р.

Фото до новини

Більшість українців важають, що для відбудови країни після війни вистачить 5 років.

90% опитаних вважають, що компенсувати економічні та інфраструктурні втрати України внаслідок війни повинна Росія. Окрім цього, 21%  українців вважає, що до цього мають долучитися країни Європи, 17% - міжнародні організації, 12% – США і лише 10% - Україна. 

Соціологічна група «Рейтинг» у рамках проекту «Україна в умовах війни» провела комплексне опитування, щоб дослідити яким чином війна змінила звичне життя наших громадян, пише Dailylviv.com.

Більшість українців доволі оптимістично налаштовані щодо відбудови країни після війни – 51% вважає, що вистачить 5 років, 13% - до року. Більш впевнені в цьому на заході країни, молодь і ті, хто вимушено покинув своє місто. Молодь зазвичай більш оптимістично налаштована.  На заході, на відміну від сходу війна не заподіяла суттєвих руйнувань і дозволила більшою мірою зберегти звичне життя - це теж додає оптимізму. Люди, які покинули свої домівки, живуть надією, що з їх домом все буде добре.  

При цьому українці також готові не лише чекати, але й долучитися до відбудови країни – 61% хочуть фінансово підтримати або піти працювати на будівництво. 33% хотіли б, але не мають такої можливості. І лише 5% вважають, що це справа винятково влади. Плани про відбудову України об’єднують українців, більшість посідає консолідовану, проактивну позицію і вказує на колективну відповідальність. Більше до відбудови готові долучитися мешканці центру, віком від 18 до 50 років і ті, хто покинули своє місто.

Українці хочуть бути з НАТО: у союзі або співпраці

На Рівненщині ввечері ворог тричі завдав удару по військовій інфраструктурі (відео)

Уночі ворог розбомбив міст між Києвом і Черніговом (відео)

Росія запропонувала до 5 ранку 21 березня здати Маріуполь. Україна відмовилась

Завали театру у Маріуполі немає кому розбирати: під ними може бути щонайменше 1300 людей, – нардеп

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів