Рюкзак не повинен бути важчим за десятину ваги школяра

21:54 31 серпня 2022 р.

Фото до новини

Згідно з дослідженнями, проведеними фахівцями охорони здоров’я в минулі роки, серед восьмикласників були учні, рюкзаки яких важили 11 кілограмів.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Правильно підібраний рюкзак має велике значення для розвитку правильної постави та запобігання викривленням і болям у хребті. На цьому перед початком навчального року наголосила прессекретарка санепідслужби Варшави Йоанна Нарожняк. Вона підкреслила, що вкрай важливо вибрати рюкзак, адаптований до росту і ваги дитини:

«Ранець повинен мати широкі ручки та бути правильно відрегульованим для зросту учня. Довжина шлейок має дозволяти вільно вдягати та знімати рюкзак, а разом із тим він має добре прилягати до спини, щоб не звисати. Треба навчати дітей, що рюкзак носять на обох плечах, а не на одному».

Згідно з рекомендаціями фахівців, вага рюкзака зі спорядженням не повинна перевищувати 10-15 відсотків маси тіла школяра. Йоанна Нарожняк додала, що батьки мають перевірити, у що діти одягнені до школи та чи не мають надто важкої ноші:

«Учні щодня примудряються носити всі підручники на весь тиждень, а не лише на один день. До цього додаємо змінне взуття, спортивний одяг для занять, плюс пляшка з водою, канапка, у молодших дітей ще купа іграшок. Це все речі, яких не повинно бути в рюкзаку».

Згідно з дослідженнями, проведеними фахівцями охорони здоров’я в минулі роки, серед восьмикласників були учні, рюкзаки яких важили 11 кілограмів. Третьокласники часто носили до п`яти з половиною кілограмів.

Шкільні лінійки на Львівщині не рекомендовані

У Львівській області більше половини закладів освіти мають укриття

Навчання у школах Львівщини буде залежати від наявності укриття

У Львові будують перше бомбосховище в навчальному закладі

Збір коштів серед батьків на укриття в школах: у Львові почалися перевірки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів