У Варшаві створили фонд допомоги Україні

18:53 5 травня 2022 р.

Фото до новини

У Варшаві відбулася Міжнародна конференція донорів.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com. Серед учасників - президенти Європейської ради, Європейської комісії, прем’єри України, Фінляндії, Швеції, Румунії. На Національному стадіоні зустрілися представники різних держав та організацій, котрі спільно створять фонд допомоги Україні.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький наголосив, що Польща допомагає українським громадянам, котрі через російську агресію були змушені виїхати зі своєї батьківщини до Польщі:

«Сьогодні я хочу запевнити, що Польща буде продовжувати допомагати біженцям з України. На цю допомогу до кінця року ми призначили суму принаймні 3 мільйонів 400 тисяч євро. За ці кошти ми реалізуємо програми підтримки проживання, соціальної допомоги сім’ям, а також – програми безкоштовного транспорту і так далі. Крім цього, біженці з України надалі можуть безкоштовно користуватися медичною допомогою, освітніми пропозиціями, мовними курсами тощо, вони мають доступ до польського ринку праці і так далі».

Мета організованої прем’єрами Польщі і Швеції конференції донорів для України є створення фонду допомоги Україні. У конференції взяли участь, зокрема, президенти Європейської ради, Європейської комісії, прем’єри України, Фінляндії, Румунії. У режимі онлайн з учасниками конференції спілкувався президент України Володимир Зеленський.

Як повідомив Матеуш Моравєцький, учасники конференції декларували поповнити фонд допомоги Україні сумою 6,5 мільярда доларів.

Сейм Польщі проголосував за закон про допомогу українським біженцям

У Польщі призначили уповноваженого уряду у справах біженців від війни з України

Польська залізниця змінила правила надання безкоштовних квитків українцям

Польща прийняла більше біженців з України, ніж їх прибуло до всього ЄС у 2015 році

Потік біженців з України до Польщі зменшується, але він може змінитися

 

Біженці за кордоном будуть отримувати всі соціальні виплати і пенсії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів