У Львові будують перше бомбосховище в навчальному закладі

13:31 3 серпня 2022 р.

Фото до новини

У ліцеї №80 з’явиться новий сучасний корпус з басейном та бомбосховищем. Профінансувати добудову майже 6,4 тис. м2 закладу погодився приватний забудовник. Напередодні відбувся спільний робочий виїзд на місце майбутнього корпусу за участі міського голови Львова Андрія Садового.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Ми передбачаємо у новому корпусі басейн, який зможе бути відкритим у теплу пору року. Також ми передбачили бомбосховище для безпеки учнів та сучасні кабінети освіти. Всередині буде дизайнерське оздоблення, над яким працював один із кращих архітекторів країни Віктор Кудін у співпраці із командою львівських архітекторів.

Цей проєкт - наша спільна ініціатива із містом. Так ми хочемо показати приклад, як можна допомагати громаді», - розповів власник компанії Resident Development В’ячеслав Чепіль.

Відтак, Андрій Садовий подякував забудовникам за співпрацю та закликав якнайшвидше збудувати об’єкт. Підготовчі роботи до будівництва планують розпочати вже восени.

«Очікуємо на заклад, який не на словах відповідатиме останнім тенденціям шкільної освіти у світі.

Прозорі скляні стіни, що відділятимуть класи від загальної території, приміщення для робототехніки, іноземних мов, інформатики, музики, моделювання, хореографії, спортивний великий зал, сходи, що «трансформуватимуться» у відкритий амфітеатр і басейн на 25 метрів.

З огляду на війну передбачили, звичайно, бомбосховище для всіх учнів, яким служитиме тир на 25 метрів. У планах також є спеціальні приміщення для учнів, де вони можуть здобути парамедичний досвід», – додав заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Нагадаємо, у грудні Львівська міська рада погодила реконструкцію та добудову ліцею №80. Усі роботи реалізуються коштом приватного забудовника – компанії Resident Development. Проєкт добудови здійснила архітектурна майстерня KUDIN architects.
Новий корпус ліцею №80 у Львові будуватимуть із сучасним бомбосховищем

Збір коштів серед батьків на укриття в школах: у Львові почалися перевірки

Першокласники на Львівщині навчатимуться очно за певних умов

На схилах Високого Замку у Львові виявили покинуте бомбосховище (відео)

У Львові підвали церков можуть використовувати як бомбосховища

У Львові скаржаться на засипане землею укриття, до якого немає доступу

На Львівщині – 966 бомбосховищ, але 383 із них – непридатні

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів