Навчання у школах Львівщини буде залежати від наявності укриття

17:15 14 червня 2022 р.

Фото до новини

Для того, щоб діти змогли 1 вересня повернутися за парти та здобувати якісну освіту, а навчальний процес був безпечним як для учнів, так і для педагогічних працівників, департамент освіти і науки Львівської ОВА підготував низку рекомендацій. Йдеться як про безпеку під час повітряних тривог, так і про загальну безпеку освітнього процесу.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Відповідного листа надіслали в органи управління освіти територіальних громад області.

Зокрема рекомендовано переобладнати закриті школи, народні доми, бібліотеки, приватні будинки, у яких ніхто не проживає, для проживання українців, що потерпіли від московської агресії і стали ВПО та зараз тимчасово проживають у закладах освіти.

Обрати для кожного закладу форму навчання, з огляду на наявність укриття:

- якщо у школі є належне укриття й усі учні та педколектив можуть поміститися в це укриття, тоді обирається очна форма навчання.

- якщо у школі  є укриття, у якому поміщається половина учнів школи, тоді рекомендовано змішане навчання за принципом – чергування очного та дистанційного навчання.

- якщо поруч зі школою є укриття у державній, комунальній, громадській, чи приватній будівлі, тоді можна, погодившись використання цього укриття з власником, розпочинати очне чи змішане навчання залежно від розмірів приміщень та кількості учасників освітнього процесу.

- якщо ні у школі, ні поруч немає укриття і нема можливості створити найпростіше укриття, тоді рекомендовано розглянути наступні можливості: підвозити учнів 1-4 та 10 - 11 класів до школи з укриттям, щоб проводити очне навчання в іншу зміну. 

На Львівщині зараз працює 1117 закладів загальної середньої освіти, в яких навчається понад 280 тис. школярів, в тому числі 1341 дитина з-поміж ВПО.

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

Війна в Україні: школи Львова переведено на дистанційне навчання

8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

У Польщі українські школярі зможуть складати іспити на атестат зрілості

У школах Польщі навчається уже понад 81 тис учнів з України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів