40% шкіл на Львівщині ще визначаються з формою навчання

16:40 29 серпня 2022 р.

Фото до новини

Близько 60% шкіл на Львівщині готові до очного навчання.

Про це під час брифінгу про підготовку області до нового навчального року розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, пише Dailylviv.com.

Він зазначив, що решта шкіл до 1 вересня визначаються щодо форми навчання спільно з педагогічними радами та батьківськими колективами, як це і передбачено законодавством.

«З 1118 шкіл 154 - не мають укриття і не мають можливості створити безпечні умови навчання. Тому в таких школах може бути виключно дистанційне навчання. Серед закладів вищої освіти і фахової передвищої освіти найбільш поширеною буде змішана форма навчання. У закладах вищої освіти як правило лекції будуть проводити онлайн, а практичні заняття будуть очні.

Якщо батьки вважають, що наявне укриття у школі не є безпечне, вони можуть написати заяву і обрати віддалену форму навчання. У департаменті громадам рекомендуємо всіх учнів, які хочуть навчатися дистанційно, скеровувати в якусь із шкіл, яка працюватиме лише дистанційно», - пояснює Олег Паска.

Станом на 26 серпня на Львівщині є близько 3 тисяч учнів - ВПО. За словами Олега Паски, це невелика кількість, бо в кінці навчального року в області навчалися близько 30 тисяч таких учнів.

Цього року до шкіл на Львівщині підуть близько 282 тисяч учнів. То ж наявний відсоток учнів-ВПО в області практично не впливає на освітній процес.

Онлайн чи офлайн: львів’яни визначилися з навчанням дітей

Міністр освіти повідомив, скільки дітей ВПО зараховано до львівських шкіл і садочків

У Львівській області більше половини закладів освіти мають укриття

У Львові будують перше бомбосховище в навчальному закладі

Першокласники на Львівщині навчатимуться очно за певних умов

У Львові застерегли від поборів на шкільні укриття

У школах вивчатимуть протимінну діяльність і без бомбосховищ навчальний рік в офлайні не розпочнеться

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів