Вибухи акумуляторів у львівських багатоповерхівках: що з власниками квартир

13:41 28 січня 2023 р.

Фото до новини

Внаслідок вибухів акумуляторів у квартирах, до Лікарні св. Луки із важкими опіками тіла госпіталізували вже двох пацієнтів, яким медикам довелось пересаджувати шкіру.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

37-річний Андрій проживав із дружиною та дитиною у львівській багатоповерхівці. Через інтернет придбав гібридну систему з інвертором та літієвими акумуляторами від електромобіля. Наступного дня планував купити й вогнегасник, але не встиг.

Серед ночі чоловік прокинувся від шуму у сусідній кімнаті, де заряджав акумулятор. Чоловік підійшов до системи та побачив: акумулятор закипів. Ще мить – і пролунав вибух.

Андрій намагався погасити полум‘я власноруч, та коли зрозумів, що сам не впорається, накинув покривало на дружину й дитину і вивів їх з помешкання. Поки очікував на приїзд пожежників, намагався відкрити воду зі шлангів бойлера, щоб бодай трохи пригасити вогонь у квартирі. У результаті - отримав 15% опіків тіла: обличчя, верхніх та нижніх кінцівок, стоп.

Щоб пролікувати найглибші рани, лікарям довелось висікти ділянку найважчих уражень шкірних покривів. Одномоментно частину здорової шкіри зі стегна пацієнта вони пересадили на стопи та кисті рук.

«Це поширена в усьому світі методика, яка дає змогу в рази пришвидшити процес одужання та реабілітації після травми. Спеціалісти нашого Опікового центру використовують таку лиш віднедавна», - зазначають у Першому медоб’єднанні Львова.

Відтак, на третій після пересадки день, Андрія готують до виписки.

Інший пацієнт – 30-річний Роман, також мешканець львівської багатоповерхівки. Через вимкнення електроенергії декілька місяців тому вирішив облаштувати у помешканні альтернативне джерело світла. За порадою знайомих, чоловік придбав зарядний пристрій з інвертором та акумуляторами від електромобіля.

Підключив систему, перевірив та пішов спати. Втім вже за декілька годин прокинувся від шуму в кімнаті, де стояли акумулятори. Підійшов до пристроїв та побачив, що один з них закипів. Ще мить – і ударною хвилею чоловіка відкинуло на балкон. Довкола все загорілось.

Роман вибіг з палаючої квартири та побіг за вогнегасником. А як повернувся, то пролунав ще один вибух - другого акумулятора. Внаслідок пожежі квартира площею 70 м2 вигоріла вщент. Роман та його дружина заледве вибратися з палаючого помешкання.

Чоловік отримав близько 20% опіків тіла. Його руки, ноги та спина були уражені полум’ям. На руках та стопах – глибокі рани. Висновок лікарів: потрібна пересадка шкіри.

«Пацієнта знеболили і наступного дня одномоментно висікли травмований шкірний покрив, а з ділянки стегна взяли здорову шкіру, яку пересадили на спину, руки та ноги.

На п’ятий день після операції медики зробили перев’язку та переконались, що усе гаразд, і шкіра прижилась. Вже на десятий день чоловік поїхав до родичів, де тепер тимчасово проживатиме з дружиною.

Наші пацієнти шкодують, що спокусились на популярний тренд з облаштуванням системи альтернативного електроживлення, та закликають інших: за жодних обставин не купувати автомобільні акумулятори та не встановлювати їх у своїх помешканнях», - розповідають у Першому медоб’єданні Львова.

Вибух у львівській квартирі: на місці працюють рятувальники (відео)

Акумулятор в шафі-купе: на Львівщині спалахнула квартира з батьком і 5-ти місячною дитиною

ДНСН закликає громадян дотримуватися правил безпечної експлуатації генераторів

Троє людей отруїлися вихлопними газами від генератора

Пальне для генераторів заборонили зберігати в підвалах будинків у Львові

Як з комфортом пережити відключення світла у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів