Як з комфортом пережити відключення світла у Львові

14:55 25 листопада 2022 р.

Фото до новини

Щоб з комфортом пережити відсутність електрики, треба заздалегідь запастися необхідними речами.

Внаслідок масштабних обстрілів росією об'єктів критичної інфраструктури в Україні виникли проблеми з електроенергією. Стали впроваджуватися віялові відключення електроенергії, тож існує загроза залишитися без світла на довгий час. Години відключень можуть не збігатися з опублікованим графіком, тому треба бути готовим до будь-якого розвитку подій. Після того, як на Львівщині було уражено чотири електричні підстанції, думка про те, де придбати пауербанк у Львові, зацікавила багатьох мешканців міста. Розглянемо детальніше, як можна підготуватися до відключень світла.

Готуємося до відсутності світла: основне

Щоб з комфортом пережити відсутність електрики, треба заздалегідь запастися необхідними речами. Ось головне з того, що необхідно мати вдома:

Повербанк. Краще мати декілька, зокрема якщо в будинку чи квартирі мешкає ціла сім’я. Цей пристрій дасть змогу підзаряджати телефон та завжди бути на зв’язку.

Генератор. Він знадобиться, якщо відключення світла затягнеться на тривалий час. Таким чином не потрібно буде панікувати, що зарядка телефону на нулі, а світло дадуть невідомо коли.

Сонячна панель. Дуже зручний пристрій. Коштує дешевше за генератор, а електрику виробляє повністю безкоштовно — не потребує пального.

Свічки. Можна влаштувати вечерю при свічках або посидіти за книгою. Також з їх допомогою можна освітити собі дорогу, щоб не зачепитися за щось в темряві.

Ліхтарик. Безпечна версія свічок. Зараз можна придбати ліхтар як на батарейках, так і на акумуляторі, що заряджається напряму від мережі або через USB.

Батарейки. Необхідні для живлення того ж ліхтаря або інших електроприладів.

Радіоприймач. У разі, якщо через вимкнення світла не буде інтернету, можна буде дізнаватися новини.

Крім перелічених пристроїв, необхідно обов’язково мати теплий одяг, адже за відсутності світла навряд чи буде й опалення. Електричним пристроєм також не можна буде скористуватися. Тому необхідно придбати термобілизну, теплі светри та штани, а також запастися пледами.

Як не залишитися голодним

У цей час треба обов’язково мати вдома запас продуктів з великим терміном зберігання. До них належать крупи, бобові, макаронні вироби, різноманітні консерви, продукти швидкого приготування, продукти з високою калорійністю — горіхові суміші, сухофрукти. Також треба подбати про наявність овочів, адже організму в будь-якому випадку потрібні вітаміни. На жаль, заморожені овочі не підходять, оскільки за відсутності електрики вони просто розтануть в морозилці й стануть непридатними до вживання. Краще мати вдома невеличкий запас картоплі, моркви, буряка, цибулі. Також не треба забувати про яблука та груші.

Забезпечте запас води. Має бути окремий запас питної води та окремий — технічної для миття рук та подібного. Також слід запастися кавою, чаєм чи їхніми замінниками. Залишається лише питання приготування їжі в таких умовах. Можна придбати туристичні мініплити, які працюють завдяки газовим балонам. Вони дуже зручні у використанні. Альтернативним способом можуть стати пальники на сухому пальному. Про всяк випадок варто придбати також вогнегасник.

Будь-які відключення можна пережити з комфортом, якщо заздалегідь якісно підготуватися. Бережіть себе!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів