Садовий зустрівся з Генконсулом Чехії в укритті і попросив генератори

16:53 20 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Мер подякував чехам за допомогу міським лікарням у вигляді ліків та обладнання, яку надано впродовж останніх місяців, та звернувся з додатковим проханням про генератори для міста.

Сьогодні відбулась зустріч міського голови Львова Андрія Садового та Генерального консула Чеської Республіки у Львові Давіда Нови.

Про це інформує ЛМР, пише Dailylviv.com.

За словами міського голови, критична інфраструктура забезпечена необхідним обладнанням. Але приміщень, які потребують альтернативного живлення на випадок повного відключення електроенергії у місті – відчутно більше. Відтак Львову потрібні додаткові двигуни, дизелі та генератори високих потужностей.

«На жаль, змушений зустрічатись із вами в укритті, бо по всій країні зараз повітряна тривога. Такі наші реалії. Два дні поспіль ворог масово обстрілював Львів із ракет, через що близько 90% міста залишилось без електроенергії. Тимчасово було призупинено роботу міських ТЕЦ. Комунальні служби відновили електропостачання, але російський агресор, здається, не зупиниться на цьому. Тож ми повинні бути готовими до всього, і без наших європейських партнерів нам буде скрутно», – сказав міський голова.

Генконсул Чеської Республіки у Львові Давід Нови пообіцяв надати конкретні пропозиції вже найближчим часом. Окрім цього, чеська сторона готова подарувати Львову ще кілька вживаних автобусів для потреб військових.

Ми спостерігаємо, що багато українців повертається додому, - Генконсул Чехії у Львові

Чехія і Австрія запровадили контроль на кордоні зі Словаччиною

Чехія готова до різної кількості біженців з України - заява уряду

Україна отримала з Чехії реактивні системи залпового вогню Vampire: як це працює (відео)

70 тисяч людей у Празі вийшли на площу з вимогами до уряду

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів