Акумулятори для домашніх сонячних систем: як працюють та навіщо потрібні?

15:58 28 січня 2022 р.

Фото до новини

Якщо на вашому даху встановлені сонячні батареї, є очевидна перевага зберігання невикористаної електроенергії в спеціальному акумуляторі, і подальшого її використання вночі або в похмурі дні. Як працюють ці акумулятори, і що потрібно знати перед покупкою?

Як працюють домашні сонячні батареї?

Власники сонячних панелей уже давно використовують акумулятори для збору невикористаної електроенергії. Сонячні панелі стають усе більш популярними, і цілком можливо, що впродовж наступних 5–10 років більшість будинків із такими установками будуть мати акумуляторну систему. Насамперед акумулятор для сонячних панелей накопичує будь-яку невикористану сонячну енергію, вироблену впродовж дня, та дає змогу використаті її. Для більшості людей це не лише економічне та екологічне рішення, але і спосіб бути незалежними від центральних енергетичних систем і компаній.

61edf1da518c8.jpeg

Якщо ваші сонячні панелі й акумулятор мають достатній потенціал, ви можете повністю живити свій будинок сонячною енергією. Використання електроенергії від акумулятора може бути дешевшим за кіловат-годину ніж від мережі, залежно від часу доби та поточних тарифів на електроенергію.

Чи є покупка акумулятора вигідною інвестицією?

Оскільки ринок електроенергії і далі змінюється, а ціни на сонячні панелі стають доступнішими, підʼєднання акумулятора до домашньої сонячної системи має економічний сенс. Домогосподарства з високим енергоспоживанням можуть окупити акумулятор за кілька років. Акумулятори часто розглядаються не стільки як інвестиція в енергоефективність, скільки можливість бути максимально незалежними від центральної мережі. Основні технічні характеристики, важливі під час вибору акумулятора, такі:

  • Місткість — кількість енергії, яку може зберігати акумулятор;
  • Потенціал розрядження — це кількість енергії, яку можна безпечно використовувати без шкоди для батареї;
  • Потужність — максимальна кількість кВт, яку може забезпечити акумулятор у будь-який момент;
  • Ефективність — обсяг кВт\год заряду, який батарея буде фактично зберігати та використовувати;
  • Загальна кількість циклів зарядки/розрядки;
  • Термін використання — очікуваний термін служби батареї, визначений у циклах або роках.

Відгуки споживачів на різних вебсайтах свідчать, що більшість власників акумуляторів задоволені та наголошують на вигідності такої інвестиції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів